15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
actief kinderfeestje

5 waanzinnige ideeën voor actieve kinderfeestjes

Bij het plannen van een kinderfeestje komt meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Je wilt dat de kinderen een geweldige dag hebben, maar je wilt ook dat alles soepel verloopt. Je moet voorbereidingen treffen zoals het kiezen van de locatie. Het is verstandig om op tijd te beginnen met het versturen van uitnodigingen. Vergeet niet alle snacks en traktaties te regelen. Uiteindelijk draait het allemaal om het kiezen van de leukste activiteiten. Actieve feestjes zijn altijd een hit bij de kids. Ze kunnen hun energie kwijt, en het maakt het feestje memorabel. Voor wie in de buurt van Helmond woont, zijn er veel opties voor activiteiten Helmond en omgeving die perfect zijn voor een spetterend kinderfeestje. In deze blog lees je over 5 actieve activiteiten voor een kinderfeestje.

Klassieke Hollandse spelletjes

Een van de leukste manieren om kinderen actief te houden tijdens een feestje is door een aantal traditionele Hollandse spelletjes te spelen. Denk aan zaklopen, spijkerpoepen of koekhappen. Deze spellen zijn makkelijk te organiseren in je achtertuin of bijvoorbeeld in een park. Je hebt er weinig materialen voor nodig en kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen. Het is een actieve manier om kinderen te vermaken en tegelijkertijd kennis te laten maken met de traditionele Nederlandse cultuur. 

Actie met lasergamen of paintballen

Voor de wat oudere kinderen is lasergamen of paintballen een goede optie. Tijdens deze activiteiten kunnen de kinderen hun energie goed kwijt. Bij het lasergamen krijgen kinderen een speciaal pak aan dat registreert wanneer ze “geraakt” zijn. Bij paintball krijgen ze speciale beschermende kleding en een masker om te voorkomen dat ze geraakt worden door de verfballetjes. Beide activiteiten zijn superleuk voor teamsporten en zorgen voor veel lachende gezichten.

Sportdag voor het kinderfeest

Als je kind en zijn vriendjes sportief zijn aangelegd is het ook een optie om een mini-sportdag te organiseren.Je kunt verschillende sportieve activiteiten en spelletjes plannen, zoals een estafetteloop, een voetbalwedstrijd of een springwedstrijd. De sportdag kan plaatsvinden op een lokaal sportveld of in een park. Neem allerlei lekkere snacks en drankjes mee. Schakel wat ouders in om te helpen en zorg voor een onvergetelijke dag.

Schaatsen of snowboarden in de kou

Nu de temperaturen dalen, is het een perfect moment om te denken aan winterse activiteiten. Schaatsen is een favoriet bij veel kinderen. Zoek een lokale schaatsbaan op en laat de kinderen plezier hebben op het ijs. Voor de avontuurlijke kids is snowboarden in een indoor skihal een leuke activiteit. 

Survivaltocht voor kids

Er zijn verschillende organisaties die survivaltochten voor kinderen aanbieden. Tijdens de tocht leren kinderen over de natuur, krijgen ze verschillende uitdagingen en moeten ze samenwerken om de tocht te voltooien. Het is een avontuurlijke en educatieve manier om een kinderfeestje te vieren.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
3 redenen waarom de kerstattracties voor een onvergetelijke dag zorgen
VOLGEND BERICHT
3 ideeën voor een gezellige avond met het hele gezin

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER