15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Filmmiddag of avond

De 10 leukste Disneyfilms

Je kent het wel, die typische herfstdagen waarbij het echt niet lekker genoeg is om de deur uit te gaan om een middag te gaan ravotten in de speeltuin. Je blijft liever binnen met de verwarming aan en met een deken op de bank. Vroeger hadden we al die klassieke Disney films op videoband, nu hebben we er Netflix voor in de plaats gekregen. Super handig natuurlijk! Al je favoriete Disney films beschikbaar met een paar klikken! Disney films blijven leuk. Jong en oud kunnen genieten van de Disney films. Heerlijk toch om met je gezin lekker op de bank te nestelen met een warme chocomelk en een film die iedereen leuk vind.

The lion king – de leeuwenkoning

De leeuwenkoning blijft dé  nummer één Disney film allertijden. Deze film hoort gewoon thuis in op de opvoeding. Wie heeft er niet gehuild bij deze Disney film? Timon en Pumbaa zijn de grappenmakers in dit verhaal. Het is verschrikkelijk zielig wanneer Simba’s vader sterft. En we duizelen weg bij Simba die de rol van zijn vader als Koning over wil nemen. Ga je deze film kijken met je gezin? Dit wordt gegarandeerd een heerlijke middag! En geef toe: als ouder is dit het beste excuus om jouw favoriete jeugdfilm weer terug te zien.

Pocohontas

Pocohontas is geen sprookje, maar gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dit verhaal bood de inspiratie voor weer een geweldige Disney film. Dit Disney verhaal is tot een echt liefdesverhaal vertaalt. Elk jong meisje zal weg zwijmelen bij deze film en wij als moeders kunnen lekker mee doen. Heerlijk toch? De Disney film Pocohontas gaat over een indianenmeisje dat het leven heeft gered van een Britse bezetter. Een onmogelijke liefde vertaald naar een prachtige Disney film.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Sneeuwwitje en de zeven dwergen heeft Disney zijn succes gebracht. Met haar huid zo wit als sneeuw en haar haar zo zwart als de nacht. De zeven dwergen vinden haar een adembenemend meisje. Niet iedereen was even blij met Sneeuwwitje. De boze Koningin was verschrikkelijk jaloers op de prachtige verschijning van Sneeuwwitje. De boze koningin probeert Sneeuwwitje te vermoorden met een giftige appel. Ken jij dit sprookje nog? Wij wel en het is nog steeds één van onze favorieten.

Dombo

Een prachtig Disney verhaal over Dombo. Dombo is een olifant met gigantisch grote oren. Dit olifantje is voor kinderen een hele mooie en leerzame film. Hij laat zien dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en dat buitenbeentjes altijd een plek vinden waar ze gelukkig zullen zijn. Je vrienden accepteren je zoals je bent. Disney weet altijd wijze lessen over te brengen op een leuke en begrijpelijke manier voor kinderen. En wie moet er niet lachen om Dombo met zijn verschrikkelijke grote flaporen en soms wat domme acties? Een goede aanrader om eens lekker bij weg te zwijmelen met de kinderen op een zondagmiddag.

Lilo en Stitch

Hoe leuk is dit stel? Een schattig klein meisje uit Hawaii  en een buitenaards wezen met rare maniertjes en schattige looks? Dit stel wist iedereens hart te veroveren. Zoals gewoonlijk heeft Disney weer een duidelijke boodschap in deze film. Vriendschap is ontzettend belangrijk en de film laat de liefde zien tussen twee zussen. Stitch is de favoriete alien van de Disneyfans over heel de wereld. En hoe kan dit ook anders? Stitch heeft een aandoenlijke persoonlijkheid, een ontzettend grappige stem en staat altijd klaar voor zijn beste vriendin Lilo. Dit is weer een heerlijke film om lekker op de bank te nestelen met de kist en volop te genieten.

Tips om je film middag compleet te maken:

  • Zorg voor lekker veel kussens en dekens op de bank, niet genoeg plek op de bank voor iedereen? Verhuis de matrassen naar de woonkamer! Hoe gezellig is dat?
  • Maak verse popcorn super makkelijk en harstikke lekker.
  • Liever een gezonde snack? Maak een lekkere fruitsalade of
  • Bekijk het weerbericht, regent het? Des te leuker de pret van een filmmiddag!
  • Maak warme chocomelk. Heerlijk toch met die regenbuien buiten.

Heb je nog leuke opmerkingen? Laat het me weten in de reacties hieronder. Ik ga in elk geval een filmmiddagje plannen. Veel plezier!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Een postnatale depressie & kraamtranen; de kenmerken
VOLGEND BERICHT
Kerst vieren met kinderen? De drie leukste kindvriendelijke kindervakantieparken

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER