15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Regelen na echtscheiding

Wat moet je allemaal regelen na een echtscheiding?

Wanneer er een echtscheiding plaatsvindt, is dit in de meeste gevallen geen leuke situatie. Voor de personen zelf niet, maar ook voor bijvoorbeeld de kinderen. Het stel gaat uit elkaar, maar daar blijft het niet bij. Er moet erg veel geregeld worden tijdens en na een echtscheiding. Om deze situatie zo prettig mogelijk te houden, lees je in dit artikel wat je allemaal moet regelen na een echtscheiding. Zo voorkom je dat zaken uit de hand lopen.

Wat is een echtscheiding?

Een echtscheiding beëindigt een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Alle juridische verbanden die de een met de ander heeft, worden verbroken. Juist omdat er ook juridische aspecten zijn verbonden aan een echtscheiding, is het belangrijk om deze scheiding goed te laten verlopen. Lees verder om te weten wat je allemaal moet regelen na een echtscheiding.   

Scheiding aanvragen

Iets wat belangrijk is, is het aanvragen van de scheiding. Dit is niet alleen prettig zodat jullie op een goede manier uit elkaar gaan, maar ook om kosten te besparen. Je bent hierna namelijk geen toeslagpartner meer van elkaar. Nadat je je scheiding hebt aangevraagd, komen andere administratieve zaken aan bod, wat we in het volgende kopje behandelen.

Administratieve zaken

Hoe saai het misschien ook is, het moet wel gebeuren. De administratieve zaken regel je samen met je (ex) partner. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de post naar de nieuwe, juiste adressen worden gestuurd. Ook zet je de bankrekening om in je eigen naam of de naam van je ex-partner. Dit zijn belangrijke zaken om te regelen na de echtscheiding.

Verhuizing

In de meeste gevallen verhuist één of beide personen naar een ander huis na de echtscheiding. Geef hiervoor de verhuizing door aan de gemeente. Is het nodig om de woning te ontruimen? Schakel hiervoor dan zeker hulp in. Een scheiding is niet altijd een leuke situatie, dus enige hulp bij het ontruimen van het huis is welkom. Zo vinden de gescheiden personen in alle rust een goede, nieuwe woning.  

Kinderzaken

Heb je met je partner een of meerdere kinderen? Dan is het ook van belang de kinderbijslag te wijzen. Ook is het mogelijk dat de kinderopvangtoeslag gewijzigd moet worden. Deze informatie vindt je op de site van de Belastingdienst.

Een echtscheiding is niet altijd een pretje, dus zorg ervoor dat je deze zaken goed regelt, zodat alles goed verloopt en je zonder veel ellende uit elkaar gaat.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Wat zijn de leukste feestartikelen voor kinderfeestjes? 4 tips en ideeën!
VOLGEND BERICHT
3 leuke merken voor kinderkleding op een rij!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER