15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Spelen en eten

4 leuke ideeën voor uit eten met je kinderen

Met het hele gezin naar een restaurant om uit eten te gaan kan zomaar het hoogtepunt van de week zijn. Met zijn allen uit eten is een echt uitje: naar de locatie reizen, het uitzoeken van het gerecht dat je gaat eten, even wachten tot het op tafel komt en dan de boel nog opeten. Een avondvullend programma! Waar volwassenen zich prima kunnen vermaken met een goed gesprek, is het voor kinderen soms wat lastiger om zich te vermaken tijdens het wachten op het eten of het natafelen. Daarom delen we in dit artikel 4 leuke ideeën wanneer je met je kinderen uit eten gaat! 

1. Kies voor restaurants met een kindermenu

Het is voor je kinderen fijn wanneer zij zich speciaal voelen. Al die saaie gerechten waar je als volwassenen uit kunt kiezen, met ingrediënten waar ze nog nooit van gehoord hebben, dat is niks voor jouw kleintjes. Kies daarom voor restaurants waar ze ook een apart kindermenu serveren: heel leuk voor de kinderen, omdat ze vaak een aparte, vrolijke menukaart krijgen met daarop herkenbare maar feestelijke gerechtjes. Spaghetti met verstopte groenten en gehaktballetjes? Een miniburger met frietjes? Hun avond kan niet meer stuk! 

2. Activiteit voor de kleintjes 

Het is ideaal wanneer een restaurant ook is ingericht op hun jongste bezoekers. Er zijn heel wat restaurants waar je kunt eten en waar ook een leuke speelhoek is ingericht voor de allerkleinsten. Zo kunnen zij zich tijdens het wachten vermaken met een spelletje, een leuk filmpje of zelfs buiten. Er zijn namelijk restaurants die op eigen terrein een klein speeltuintje hebben ingericht. Zo zijn je kinderen lekker actief bezig en kunnen ze goed uitrazen, waarna ze rustig met jullie aan tafel kunnen zitten tijdens het eten. 

3. Koop het toetje ergens anders 

Het is voor kinderen heerlijk als ze iets hebben om naar uit te kijken, en dat is vaak het toetje. Pak het slim aan en ga naar een andere plek voor het toetje! Zo hoeven de kinderen niet te lang op dezelfde plek te blijven. Je kunt bijvoorbeeld onderweg naar huis ergens ijsjes, cookies of brownies kopen, die je kinderen dan lekker tijdens de wandeling of thuis op kunnen eten. Dit kan bijvoorbeeld bij deze ijswinkel in Rotterdam. Zo worden ze beloond voor hun goede gedrag tijdens het uitje naar het restaurant en voelt dit voor hun als de echte traktatie van de avond! 

4. Neem zelf ook klein entertainment mee 

Je weet nooit helemaal zeker of een restaurant goed is uitgerust op jonge gasten. Daarom is het altijd slim om zelf wat kleins mee te nemen waar je kinderen zich eventueel mee kunnen vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een kaartspel dat makkelijk in je tas past, of een kleurboek en een stel kleurpotloden. Daar zijn je kinderen dan even zoet mee als ze moeten wachten op hun maaltijd. Ook een leesboek kan prima mee naar een restaurant! 

Laat je kinderen ook eens kiezen 

Als laatst delen we nog een gouden tip. Hoewel het verleidelijk is om altijd zelf te kiezen voor het restaurant waar jullie naartoe gaan, kan het waardevol zijn om je kind eens een keer het restaurant te laten kiezen. Je kunt hier een paar eisen bij geven, zoals bijvoorbeeld de afstand of de prijzen op de menukaart. Op deze manier maak je er voor hen een echte onderzoeksopdracht van waar ze ook nog eens van leren! 

Delen:
VORIG BERICHT
iELM – een merk met internationale impact in de kinderkledingindustrie
VOLGEND BERICHT
Met deze 4 dingen moet je rekening houden bij een echtscheiding

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER