15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Omgaan met een echtscheiding

Met deze 4 dingen moet je rekening houden bij een echtscheiding

Een echtscheiding is meestal pijnlijk, maar kan ook als een verlossing beschouwd worden. Soms moet je deze beslissing maken om weer gelukkig door het leven te kunnen gaan. Bij een scheiding komen verschillende aspecten kijken die, zowel voor jou als je (ex)partner, belangrijk zijn om rekening mee te houden. In dit artikel vertellen we je hoe je het beste met deze situatie om kunt gaan.

Maak duidelijke afspraken

Om miscommunicatie te voorkomen is het belangrijk dat jij en je (ex)partner samen regels opstellen. Dit kan een moeizaam en lastig process zijn, waar jullie het oneens kunnen zijn over bijvoorbeeld bezittingen. Daarom raden wij aan om een advocaat in te huren die helpt met het maken van lastige beslissingen. 

Regel co-ouderschap

Voor kinderen is een scheiding vaak lastig. Verlicht daarom deze lastige situatie en werk zo veel mogelijk samen. Dit zal niet altijd even makkelijk zijn, maar op de lange termijn is dit beter voor jullie zelf, en voor jullie kind(eren).  Zo verminderen jullie ook de kans op traumatische gevoelens door de scheiding.

Verdeel jullie bezittingen

Na het maken van duidelijke afspraken begint het verdelen van de bezittingen. Vaak zitten hier meerdere waardevolle en emotionele spullen tussen. Zorg er daarom voor dat je deze tijdelijk op een veilige plek opbergt, door middel van bijvoorbeeld self storage. Op deze manier hoeven jullie tijdens het zoeken naar een nieuwe woning, of het herinrichten van de huidige woning, je geen zorgen te maken over spullen. Tijdens een proces van loslaten en helen is dit meestal het laatste waar je aan wilt denken. 

Maak een nieuwe start

Sta jij weer sterk in je schoenen en ben je klaar voor een nieuwe start? Zolang jij je keuzes wijs maakt en doet wat goed is voor jou en je omgeving, biedt het leven genoeg kansen. Maak bijvoorbeeld een frisse start door je woning opnieuw in te richten. Richt je woning in zoals je dit altijd al hebt willen doen, en laat aan jezelf en de buitenwereld zien wie je écht bent. Ga voor die ene baan waar je al jarenlang van droomt. Of plan die ene reis die je eerder nooit durfde te maken. De wereld ligt nu aan jouw voeten, dus ga ervoor!

Ook al is een echtscheiding vaak een moeilijk proces, met duidelijke afspraken komen jullie een heel eind, en maken jullie ruimte voor een nieuwe start. Wij wensen jullie sterkte en succes in deze moeilijke tijd.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
4 leuke ideeën voor uit eten met je kinderen
VOLGEND BERICHT
Kerst vieren op de zaak met kinderen: 3 leuke ideeën

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER