15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kwasten om een spandoek te maken

4 tips voor het maken van een opvallend spandoek

Zoek je een leuke en originele manier om iets onder de aandacht te brengen? Bijvoorbeeld omdat je graag je vrienden en hun sportteams aan wilt moedigen, of omdat je iemand een welkom thuis wilt wensen? Dan is een vrolijk spandoek de oplossing! Met een spandoek verspreid je namelijk op een vrolijke en originele manier een boodschap! Maar hoe maak je een gelikt spandoek? In dit artikel geven we je een aantal tips die je helpen bij het maken van strak spandoek waarmee je gegarandeerd opvalt!

Communie/Lentefeest 2019

1. De juiste boodschap

Het belangrijkste onderdeel van het spandoek of banner is natuurlijk wat er op komt te staan. Als je bijvoorbeeld een sportteam aanmoedigt, hebben de spelers niet altijd de tijd om alle spandoeken te lezen. Zorg daarom dat jouw spandoektekst altijd kort maar krachtig is! Kies voor een tekst die lekker rolt, of voor een grapje. Zorg er daarnaast voor dat je het spandoek na het maken goed controleert. Wellicht heb je per ongeluk een spelfout gemaakt, of is het spandoek toch niet helemaal geworden zoals je graag wilt.

2. Een goede opmaak

Niet alleen een leuke tekst op je spandoek is belangrijk; de boodschap moet natuurlijk ook goed verpakt worden. Zorg daarom dat je de tekst op de goede plek neerzet. Misschien wil je bepaalde woorden extra benadrukken. Deze maak je dan extra groot of laat je opvallen door het een kleur te geven. Let dus op de lettergrootte, de kleur en of alles netjes op het doek past. Zo komt je spandoek er goed uit te zien. Om een zo goed mogelijk spandoek te maken, is het van belang om vooraf alvast met een potlood de letters tekenen. Zo kun je goed zien of de gewenste tekst goed op het doek past. Vervolgens hoe je de letters alleen nog maar in te spuiten!

3. Materialen

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om goed te kijken naar de spullen die je gebruikt voor je spandoek. Hoelang moet het spandoek meegaan en waar komt het te hangen? Hoe beter de materialen zijn die je gebruikt, hoe mooier het spandoek wordt. Gebruik je het doek maar 1 keer? Dan kun je natuurlijk prima een oud laken gebruiken en wat stiften of verfspuitbussen. Wil je het doek liever buiten gebruiken? Dan kun je beter naar de markt gaan om een mooi stuk stof te kopen.

4. Professionele hulp

Vind je het lastig om zelf een goed spandoek te maken? Dan is het natuurlijk mogelijk om partij in te schakelen en hun een spandoek te laten maken. Wanneer je een drukbaar ontwerp aanlevert helpt de drukker je bij de verdere productie van het spandoek. Zo weet je zeker dat het doek van goede kwaliteit is, met als uitkomst een mooi resultaat.

Zoals je ziet is het maken van een eigen spandoek eenvoudig wanneer je rekening houdt met deze tips! Ook is het verstandig om alvorens een aantal proeven te maken zodat je een beter beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat.

Delen:
Categorie:Knutselen
VORIG BERICHT
De 3 leukste gadgets voor kinderen!
VOLGEND BERICHT
De beste verlichting voor in de babykamer?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER