15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
verlichting die hangt in de babykamer

De beste verlichting voor in de babykamer?

Eindelijk is het zover, je kunt de babykamer gaan inrichten! Meestal had die kamer vroeger een andere functie dus je kunt er helemaal wat anders van maken. Dan is het een goed moment om over de verlichting van de babykamer na te denken. Kijk gelijk of er wel genoeg stopcontacten aanwezig zijn en of je misschien een dubbele wandschakelaar kunt maken. Dan gebruik je ééntje daarvan voor de plafondlamp en de andere voor een speciale nachtlamp.

Een leuke plafondlamp

Allereerst heb je natuurlijk een leuke plafondlamp nodig, gewoon wanneer je even goed licht moet hebben, of om de kamer schoon te maken. Als je de kamer inloopt met je baby op de arm, wil je met één armbeweging de kamer in een zee van licht kunnen zetten.

Gedempt licht voor ’s nachts

Net zo belangrijk als de plafondlamp is een speciale gedempte lamp die je gebruikt als je ’s avonds of ’s nachts op de babykamer moet zijn als je baby al ligt te slapen. Je wilt dan wel kunnen zien wat je doet, maar de baby niet wakker maken door fel licht. Hiervoor is een wandlamp handig, met een klein wattage. Check de intensiteit van de lamp van tevoren: als je je ogen dicht doet, mag je geen licht zien. Let ook op de kleur, neem warme tinten zoals rood of amber. Het moet in elk geval geen blauwige tint zijn want dat is niet slaap bevorderend.

Een staande lamp met een dimmer is natuurlijk ook heel geschikt voor dit doel. Maar ook hier goed opletten op de kleur van het licht, vermijd ten koste van alles blauwige tinten want dit is bepaald niet optimaal.

Nachtlampje voor de baby

Voor de pasgeborenen is het misschien nog niet zo belangrijk maar de meeste baby’s vanaf een maand of vier vinden het prettig om een gezellig nachtlampje te hebben. Dan kunnen ze zich oriënteren als ze ’s nachts een keer wakker worden. Dat kan een lampje zijn dat je direct in het stopcontact steekt, maar er zijn ook hele mooie tafellampen verkrijgbaar. Dan heeft je kind ’s nachts wat leuks en geruststellend om naar te kijken. Alsmede, ziet het er ook vanuit stilistisch perspectief gewoonweg een stuk beter uit.

Al deze lampen zijn heel sfeerbepalend voor de babykamer. Het liefst schaf je ze alle aan, maar een combinatie van een plafondlamp en een nachtlampje kan al veel verschil maken.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
4 tips voor het maken van een opvallend spandoek
VOLGEND BERICHT
De 3 leukste dierentuinen van Nederland

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER