15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
educatieve bordspellen die kinderen slimmer maken

Bordspellen die een kind slimmer maken!

Tegenwoordig spelen kinderen het liefst op de Playstation of de Xbox, maar echt educatief is dat natuurlijk niet. Toch is het goed mogelijk om spelenderwijs te leren, bijvoorbeeld met enkele ouderwetse bordspellen. Bekijk hieronder enkele educatieve spellen:

Risk

Dit strategische spel werd in 1957 bedacht door de Franse Oscarwinnaar Albert Lamorisse, hij gaf het destijds nog de naam ‘La Conquête du Monde’. In een later stadium werd het spel uitgegeven voor de bekende Parker Brothers, een bedrijf dat nu als Hasbro door het leven gaat. Risk is een strategisch spel en uitgegroeid tot een klassieker. Het bordspel staat bekend als één van de bekendste ter wereld. Het spel is ongewoon, zo werd het dan ook beschreven in de eerste speluitleg. Spelers worden geen strategieën aangeleerd, aangezien elke speler een eigen stijl zal ontwikkelen.

Stratego

Het bordspel Stratego is erg bekend in Nederland en behoorlijk populair onder de jeugd. Het is namelijk een strategisch, maar ook vermakelijk spel. Het gaat allemaal op het goed plaatsen van jouw eigen speelstukken, de tegenstander inschatten en toeslaan op het juiste moment. Ook bij Stratego zal de speler zijn eigen tactiek ontwikkelen. De speler die als eerste de vlag van de tegenstander weet te vinden wint, maar er komen tijdens het spelen enkele moeilijkheden om de hoek kijken. Er zijn bommen in het spel, sterkere rangen en zo nu dan de nodige verwarring. Dit educatieve spel zal ook een positief effect hebben op de concentratie en focus van uw kind.

Schaken

Wij kennen allemaal het schaakspel wel, dit spel werd 1500 jaar geleden bedacht in India. Destijds zou een Indiase vorst het spel al met een educatief oogpunt hebben laten maken. Door te schaken zouden de kinderen binnen de keizerlijke familie een beter idee krijgen van strategieën en tactiek. Tegenwoordig is schaken meer een recreatief spel, maar het wordt nog altijd gebruikt binnen het onderwijs. Door te schaken zouden enkele vaardigheden worden getraind. Dan moet er gedacht worden aan visualiseren, het afwegen van mogelijkheden, vooruit denken, concentratie, analyseren, plannen en abstract denken.

Goedkoper

Daarnaast zijn bordspellen ook gewoon een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld videogames. Een spelletje voor de Playstation of de Wii kost al snel zestig tot zeventig euro, dit is een hoop geld. Terwijl het bordspel Risk of Stratego al voor dertig euro in de winkel ligt, een schaakbord heb je al voor een tientje in huis!

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Bakken met kinderen; maak één van 3 heerlijke recepten
VOLGEND BERICHT
4 leuke activiteiten om te doen als familie-uitje

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER