15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Vrouw leest voor

De voordelen van een freelance oppas worden

Freelance oppassen is een steeds populairdere keuze voor studenten die een bijbaan willen waar ze met kinderen kunnen werken, maar ook hun eigen werktijden willen bepalen. Door een freelance oppas te worden heb je wel een baan, maar hou je daarnaast genoeg tijd over voor je studie. In dit artikel bespreken we hoe het er uit ziet om freelance oppas te zijn, welke voordelen er aan verbonden zijn, en hoe je begint. Hopelijk kun je aan de hand van dit artikel ook aan de slag!

Wat is freelance oppassen precies?

Als je als freelancer oppast, dan kijk je per dag of er een oppas-klus beschikbaar is die je aanspreekt. Je bent niet vast in dienst, en doet elke dag dus iets anders! Je kiest je eigen werktijden en maakt direct afspraken met het bedrijf waar je die dag werkt. Veel mensen kiezen voor freelance oppassen omdat het ze een stuk meer vrijheid geeft: ze werken alleen wanneer het hen uitkomt. De meeste opdrachten vind je via sites als https://www.tadaah.nl/, die speciaal voor freelancers bedoeld zijn.

Voordelen van freelance oppas zijn

Als freelance oppas heb je dus de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen. Ideaal voor studenten! Je kunt bijvoorbeeld alleen ‘s avonds werken, of juist overdag als je een dag geen colleges hebt. Omdat je waarschijnlijk vaak bij dezelfde gezinnen werkt, kun je een sterke band opbouwen met de kinderen en hun ouders. Het is ontzettend leuk om de kinderen steeds ouder te zien worden. Daarnaast ontwikkel je tijdens het oppassen veel nuttige vaardigheden. Denk aan timemanagement, communicatie en je probleemoplossend vermogen. Deze vaardigheden zijn niet alleen nuttig in je werk als oppas, maar ook voor de rest van je leven.

Ook niet onbelangrijk: je bepaalt zelf je tarieven, en kan dus meer verdienen dan bij een bureau!

Hoe begin je als freelance oppas?

Wanneer je als oppas aan de slag wilt via een site, begin je met het aanmaken van een account op de website. Tijdens het registratieproces vul je je persoonlijke gegevens in, zoals je naam, adres en contactinformatie. Vervolgens stel je een profiel op, waarin je jezelf op een leuke manier voorstelt aan potentiële klanten. Vaak vermeld je in je profiel ook hoeveel ervaring je met kinderen hebt, en waarom je graag oppast. Ook het toevoegen van een profielfoto kan ouders helpen om een beter idee te krijgen van wie je bent.

De meeste sites vragen om referenties, een identiteitsbewijs en soms om een diploma. Nadat je alle benodigde documenten hebt geüpload, zal een team je profiel beoordelen. Dit beoordelingsproces zorgt ervoor dat alleen gekwalificeerde, betrouwbare oppassers op het platform worden toegelaten. Dat is nu eenmaal een fijn idee, zowel voor organisaties als voor ouders. 

Zodra je profiel is goedgekeurd, kunnen de opdrachten binnenkomen! Op de website kun je meestal filteren op basis van locatie, tijden en specifieke vereisten. Als je een interessante opdracht ziet, kun je een aanvraag indienen. Daarna wordt je aanvraag hopelijk goedgekeurd, en kun je aan de slag!

Delen:
Categorie:Opvoeding
VORIG BERICHT
Waarom kindertherapie belangrijk is voor kleuters
VOLGEND BERICHT
Tips voor het volgen van de groei en ontwikkeling van je kind

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER