15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Meisjes met ballon

Waarom kindertherapie belangrijk is voor kleuters

Kleuters bevinden zich in een cruciale fase van hun ontwikkeling, waarin ze leren omgaan met hun emoties, sociale vaardigheden opbouwen en zich aanpassen aan nieuwe situaties. Soms kunnen kleuters te maken krijgen met ontwikkelingsproblemen, zoals leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. In dergelijke gevallen kan kindertherapie een waardevolle hulpbron zijn om deze kinderen te ondersteunen bij het aanpakken van hun uitdagingen en het bevorderen van hun groei en welzijn. In dit artikel bespreken we de voordelen van kindertherapie voor kleuters en wat kindertherapie in Zeist bij Invivo Kids te bieden heeft.

Invivo Kids: Gespecialiseerde kindertherapie in Zeist

Invivo Kids is een diagnostiek- en behandelcentrum in Zeist, gespecialiseerd in kindertherapie voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het team van Invivo Kids bestaat uit (GZ) psychologen, orthopedagogen en kind- en jeugdpsychiaters. Ze bieden zowel diagnostiek als behandelingen aan voor diverse problematieken, zoals ADHD, OCD, trauma, autisme, mutisme, angststoornissen, hechtingsstoornissen en gedragsstoornissen. Invivo Kids hanteert een alles-onder-één-dak-principe, waarbij alle behandelingen en specialisten beschikbaar zijn om zowel kinderen als ouders de juiste begeleiding te bieden. Hierdoor kunnen ze effectievere zorg bieden met snellere resultaten.

Acceptance & Commitment Therapy (ACT) bij Invivo Kids

Bij Invivo Kids wordt gewerkt vanuit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze therapievorm richt zich op het leren accepteren van gevoelens en gedachten, het ontdekken van wat belangrijk is in het leven van het kind en het aangaan van uitdagingen. De behandelingen bij Invivo Kids focussen op het leren omgaan met problemen in plaats van het bestrijden ervan, en streven ernaar dat kinderen en jongeren zichzelf waarderen en gewaardeerd worden door hun omgeving. Daarnaast wordt er bij Invivo Kids gewerkt met een systemische aanpak, waarbij alle aspecten van het leven van het kind en de betrokken systemen worden bekeken om een beter beeld te krijgen van de situatie.

Onderzoek en diagnostiek bij Invivo Kids

Voorafgaand aan of tijdens de therapie kan onderzoek waardevol zijn om beter aan te sluiten op de hulpvraag en mogelijkheden van het kind. Invivo Kids biedt diagnostisch onderzoek aan om de oorzaken van problemen te achterhalen of uit te sluiten. Dit onderzoek kan helpen bij het bepalen van de juiste behandeling en begeleiding voor kleuters met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Gedragsproblemen bij kinderen kunnen samenhangen met ontwikkelingsstoornissen, omgevingsfactoren en/of traumatische ervaringen. Kindertherapie kan helpen bij het aanpakken van deze problemen.

Samenwerking tussen ouders en kindertherapie

Een goede samenwerking tussen ouders en kindertherapie is essentieel voor het slagen van de behandeling, vooral bij kleuters. Binnen de oudergesprekken kunnen ouders betrokken worden bij de therapie en kan er gewerkt worden aan opvoedkundige vraagstukken. Ouders kunnen ook gebruikmaken van hypnotherapie om hun persoonlijke uitdagingen in de opvoeding van hun kind te verkennen. Invivo Kids streeft naar laagdrempelige zorg en zet het gezin centraal. Ze proberen administratieve lasten te verminderen en hebben een team van verschillende specialisten om een breed scala aan diensten te bieden. Invivo Kids meet continu haar dienstverlening en ontvangt positieve waarderingen van cliënten, zoals een 9.0 voor duurzame hulp en een waardering van 9.8 op Zorgkaart Nederland.

Kindertherapie voor kleuters kan een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van hun ontwikkeling en het aanpakken van ontwikkelingsproblemen. Invivo Kids biedt gespecialiseerde kindertherapie in Zeist om kleuters te helpen bij het omgaan met en overwinnen van hun uitdagingen, zodat ze kunnen opgroeien tot veerkrachtige en gelukkige kinderen.

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
10 tips voor het maken van een fotoalbum voor je kind

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER