15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
geld besparen tips

Geld besparen in jouw gezin? 4 tips!

Geld besparen: wie wil dat nou niet? Juist, iedereen wil geld besparen. Een gezin onderhouden kost namelijk een hoop geld. Hoe mooi zou het zijn als je op het einde van het jaar net even wat meer overhoudt om op jullie spaarrekening te zetten. In dit artikel geven wij jouw handige bespaartips!

1. Handige apps om geld te besparen

Er zijn een aantal handige apps die je helpen om geld te besparen. De twee meest effectieve hebben wij hieronder voor je beschreven.

Reshopper

Dit is een marktplaats die elke moeder moet kennen. Het is namelijk een soort marktplaats die alleen voor kinderspullen bedoeld is. Alles wat met kinderen te maken heeft, kan je hier kopen en verkopen. Denk bijvoorbeeld aan: kinderkleding, kinderspeelgoed en zelfs kinderkamers. Je kunt de Reshopper app downloaden in de appstore.

Budgettool app

De budgettool app is een gratis app van How 2 Spend It. In deze app kan je heel eenvoudig bijhouden waar jullie nou precies je geld aan uitgeven. Je kunt ook je spaardoelen instellen. Deze app zorgt voor inzicht in jullie financiële situatie.

2. Besparen op boodschappen doen

Ook op boodschappen kun je veel geld besparen! Hoe vaak ga jij bijvoorbeeld per week na de supermarkt en maak je lijstjes van te voren?

Haal je groente en fruit op de markt

Groenten en fruit zijn op de markt een stuk goedkoper dan in de supermarkt maar net zo goed van kwaliteit. Ga je een beetje op het einde van de dag? Grote kans dat je groente en fruit nog goedkoper mee krijgt. Super handig dus. Vers fruit in huis voor een leukere prijs.

Koop huismerken in de supermarkt

In elke supermarkt kun je huismerken terugvinden. We snappen best dat de A-merken vaak de voorkeur hebben maar waarom probeer je niet gewoon eens dat product van het B-merk? De B-merken zijn tegenwoordig van prima kwaliteit en het scheelt een hoop in de portemonnee.

Boodschappen doen

Zorg dat je wanneer je boodschappen gaat doen je goed jouw kasten hebt nagekeken op de huidige voorraad. Maak een lijstje met wat je de komende week wilt eten en haal alleen de boodschappen die op het lijstje staan. Eet een boterham of iets anders voor je naar de supermarkt vertrekt, zodat je niet allemaal lekkernijen in de kar gooit die niet op je lijstje staan. Probeer boodschappen te beperken tot één of twee keer per week, dit zorgt ervoor dat je niet elke keer van alles meeneemt wat eigenlijk overbodig is. En als laatst: stel een budgetplan op voor de wekelijkse boodschappen!

Boodschappen online bestellen

Tegenwoordig kun je bij bijvoorbeeld de Jumbo en Albert Heijn online je boodschappen bestellen en laten thuisbezorgen. Hartstikke handig! Je maakt een lijstje, zet het online op jouw boodschappenlijst en je weet precies wat je kwijt bent. Zo voorkom je dat je meer uitgeeft dan eigenlijk jouw budget is voor boodschappen. Je komt in elk geval bij de kassa niet meer voor verrassingen te staan.

3. Bespaar geld op de kapper

Probeer eens een Turkse kapper in plaats van je vaste kapper. Turkse kappers zijn vaak erg goedkoop en knippen onwijs mooi. Ga je met de kinderen naar de kapper? Dat kost bij de meeste Turkse kappers maximaal €10,- euro. Zeker de moeite waard om eens over na te denken. Je kunt het haar van je kinderen natuurlijk ook zelf knippen als je dit kunt.

4. Abonnementen

Hoeveel van die abonnementen heb je nu daadwerkelijk nodig? Is dat tijdschrift dat je elke week krijgt echt een noodzaak of kun je die ook best opzeggen? Is jouw mobieltje nog goed? Overweeg dan een sim only abonnement. Ga ook niet in op verkopers op straat! Ze kunnen goed babbelen en voor je het weet worden er weer automatisch verzendkosten van jouw rekening afgeschreven.

We hopen dat je iets hebt aan deze tips en dat je nu een hoop kan besparen! Vond je dit artikel interessant lees dan ook ons artikel over kinderen en zakgeld. Altijd op de hoogte van handige tips en leuke weetjes? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Kerst knutselen met peuters. De leukste knutselwerkjes op een rijtje
VOLGEND BERICHT
Je baby opvoeden; hoe doe je dat?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER