15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Tips gezonde snacks

4 gezonde lekkernijen waar jouw kinderen gelukkig van worden

Wil jij je kinderen met wat lekkers verwennen maar wil je niet dat de snacks boordevol suiker en vet zitten? Gezonde lekkernijen kunnen hartstikke lekker en gezond zijn. Deze lekkernijen kun je meegeven naar school, uitdelen tijdens een kinderfeestje of gewoon thuis geven als tussendoortje.

Gezonde lekkernij #1 – Warme appel

Fruit is natuurlijk altijd goed om als snack aan de kinderen te geven, maar gewoon een appel vinden ze hier thuis soms te saai. Een warme appel met zoetstof en kaneel ziet er direct een stuk feestelijker uit. En doordat je deze warm serveert lijkt het alsof je veel tijd en moeite in het bereiden van de gezonde lekkernij hebt gestopt. Niets is echter minder waar! Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor, plaats de appel op een bordje en besprenkel deze met kaneel en zoetstof (een klein beetje suiker mag ook als de kids niet al aan hun taks zitten). Het geheel plaats je 2 tot 3 minuten in de magnetron en aanvallen maar!

Gezonde lekkernij #2 – Groente met humus

Humus is een gezonde dip die altijd wel van pas komt. Snijd wat groenten in reepjes zoals paprika, wortel en komkommer en laat de kinderen dit zelf in een klein schaaltje humus dippen. Maak de humus zelf klaar of koop deze kant en klaar in de supermarkt. Doordat de kinderen zelf mogen dippen en de keuze hebben uit verschillende dipgroenten, wordt het snacken een leuk spel én krijgen ze gelijk wat extra groente binnen.

Gezonde lekkernij #3 – Griekse yoghurt met blauwe bessen

Gezonde lekkernijen bevatten het liefst wat extra vitaminen en proteïne. Een simpel bakje Griekse yoghurt met blauwe bessen is een echte energiebooster en smaakt daarnaast lekker zoet. Ik vind het zelf altijd prettig om wat ‘go-to’ snacks achter de hand te hebben die ik snel klaar kan maken, zonder dat ik naar kant-en-klaar opties grijp. Een bakje Griekse yoghurt is een stuk beter dan bijvoorbeeld een mueslireep en zorgt voor een voldaan gevoel.

Gezonde lekkernij #4 – Amandelstaaf met een kopje thee

Als de kinderen uit school komen, dan is het gezellig om onder het genot van een kopje thee en wat lekkers naar de verhalen te luisteren. Het is niet het aller gezondst, maar zolang je een klein stukje geeft kun je de kinderen af en toe opwachten met een stukje banketstaaf. Geniet van het zuivere amandelspijs en stop de banketstaaf nog even in de magnetron of oven om deze warm te eten. Heerlijk tijdens koude en donkere dagen!

Delen:
Categorie:Voeding
VORIG BERICHT
De 2 leukste thema kinderfeestjes op een rij
VOLGEND BERICHT
Erkenning kind en gezamenlijk gezag: zo zit dat

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER