15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Tips huurwoning gezin

Een huurwoning vinden bij gezinsuitbreiding – 4 tips

In Nederland verhuizen we regelmatig. Eén van de belangrijkste redenen om naar een andere woning op zoek te gaan, is natuurlijk gezinsuitbreiding. Misschien heb je behoefte aan een extra slaapkamer, wil je een tuin of verhuizen naar een meer kindvriendelijke buurt. Maak dus zeker gebruik van deze 4 ideeën voor meer ruimte in huis. Ongeveer 40% van de huishoudens kiest, al dan niet vrijwillig, voor een huurwoning. Het vinden van een betaalbare huurwoning die aan je wensen voldoet, is echter een behoorlijke uitdaging. Wij geven daarom 4 tips om in geval gezinsuitbreiding tóch die gewenste huurwoning te bemachtigen.

Huurwoning vinden tip #1 – Sociale huur

Heeft jouw huishouden een inkomen lager dan €38.050 (2019)? Dan kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning. Het is dit geval dus slim om je in te schrijven bij een plaatselijke woningcorporatie, zodat je kans maakt op een voordelige huurwoning. Het nadeel is echter wel dat je in veel gevallen jaren ingeschreven moet staan voordat je kans maakt op een sociale huurwoning. Sommige woningcorporaties bieden echter ook lotingwoningen aan, waarop je ook kans maakt als je net staat ingeschreven.

Huurwoning vinden tip #2 – Woningruil

Een slimme manier om die wachtlijsten te omzeilen, is woningruil. Woon je zelf al in een sociale huurwoning, probeer deze dan te ruilen tegen een woning die wel aan je wensen voldoet. In het geval van gezinsuitbreiding wordt dit bijvoorbeeld een grotere woning of een huurwoning met een tuin. Wil je je woning ruilen, dan moet je echter wel de hoofdhuurder van de woning zijn. Daarnaast moet je zelf een huurder vinden die met je wil ruilen. Dit mag overigens ook iemand zijn die particulier huurt, zolang hij maar aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor sociale huur.

Huurwoning vinden tip #3 – Schakel een huurmakelaar in

Een woning huren als je gezinsuitbreiding verwacht, kan ook via een huurmakelaar. Deze gaat op basis van jouw wensen en budget op zoek naar een geschikte huurwoning. Houd er wel rekening mee dat het in de huidige markt lang kan duren voor er een geschikte woning gevonden wordt. Het voordeel is wel dat de huurmakelaar je het nodige werk uit handen neemt en meestal werkt op basis van no cure, no pay. Dit wil zeggen dat het inschakelen van de huurmakelaar je alleen geld kost indien deze daadwerkelijk een passende woning voor je vindt.

Huurwoning vinden tip #4 – Verhuursites en sociale media

Laat iedereen weten dat jij op zoek bent naar een nieuwe woning wegens gezinsuitbreiding. Maak bijvoorbeeld een profiel aan bij online verzamelsites en schakel de notificaties in. Veel huurders vinden hun woning uiteindelijk echter via via. Maak daarom je wensen ook kenbaar op sociale media. Tal van gezinnen betrekken uiteindelijk een nieuwe, fijne huurwoning dankzij een oproepje op Facebook.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
De 3 leukste kindvriendelijke hotels in Nederland
VOLGEND BERICHT
Krentenbaard bij je peuter of kind; zo herken je het!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER