15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
meer ruimte in huis

Gezinsuitbreiding? 4 ideeën voor meer ruimte in huis

Is er een nieuwe baby op komst? Gefeliciteerd! Voor sommige mensen betekent het helaas wel dat het huis letterlijk te klein is. Gelukkig hoef je niet meteen te verhuizen, want het is zeer eenvoudig om meer ruimte te creëren in huis. Wil je weten hoe? Lees dan de volgende tips.

Tip 1: Koop multifunctionele meubels

Meubels met meerdere functies zijn echt niet alleen voor studenten, ze kunnen ook heel handig zijn om meer ruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een bed met onderin extra opbergruimte, een bank met lades onderin, een poef waar je extra spullen in kunt opbergen of een bankje dat je kunt openklappen om er speelgoed in te doen. Ook kun je inklapmeubels kopen, denk aan bijvoorbeeld een eettafel die je kunt openklappen als het etenstijd is. Voor een kindvriendelijk huis is het wel belangrijk dat de meubels ook veilig voor kinderen zijn.

Tip 2: Maak gebruik van loze ruimtes

Staat je garage of zolder vol met troep, maar zou dit prima gebruikt kunnen worden als extra ruimte? Dan kun je daar aan de slag, zo kun je tegelijkertijd even goed declutteren voordat de kleine komt. Een zolder kun je vaak zelfs in tweeën splitsen, zodat je zelfs twee extra kamers creëert. Als de garage vast zit aan het huis kun je bijvoorbeeld de muren openbreken om de woonkamer zo ruimer te maken. Om ervoor te zorgen dat er niet te veel opbergruimte verloren gaat kun je nog een opberghok toevoegen. Als je een heel hoog plafond hebt kun je ook een vide bouwen, voor een extra slaapkamer of een ‘chillhoek’.

Tip 3: Meerdere kinderen op één slaapkamer

Vroeger was het heel normaal, maar nu zie je het niet zo vaak meer: meerdere kinderen op één kamer. Wie kent niet de verhalen van vroeger van met z’n drieën in één bedje? Nou hoeft het ook weer niet zó Spartaans, maar je kunt gerust meerdere kinderen op één kamer laten slapen. Een baby en een kleuter zijn niet zo handig, omdat de baby ‘s nachts vaak wakker wordt, maar een kleuter en peuter kunnen dan weer wel makkelijk. Veel kinderen vinden het alleen maar hartstikke gezellig om met hun broer of zus op een kamer te slapen.

Tip 4: Laat een op- of aanbouw plaatsen

Als het echt niet anders kan is het een goed idee om een aan- of opbouw te nemen. Hiermee creëer je fysiek meer ruimte. Je kunt bijvoorbeeld een deel van de achtertuin opofferen voor een extra slaapkamer, of een extra verdieping bovenop het huis laten plaatsen. Zo krijg je er in één keer veel ruimte bij. En je hoeft niet bang te wezen dat je maandenlang in een verbouwing zit, want een prefab aanbouw kan al in tien dagen geplaatst worden. Ook kun je een dakkapel laten plaatsen om een zolderkamer ruimtelijker te laten voelen.

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Spelende kinderen in huis? Zorg voor een veilige omgeving
VOLGEND BERICHT
Mijn kinderen zijn lekker vies!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER