15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
medicatie veilig weghouden

Medicijnen en schoonmaakmiddelen veilig opbergen voor kinderen

Een ongelukje zit in een klein hoekje en dat geldt helaas vooral voor kinderen. Schoonmaakmiddelen en medicijnen zijn heel schadelijk voor kinderen. U zal de zin op de verpakking ‘buiten bereik van kinderen bewaren’ wel herkennen. Neem dit uiterst serieus! Deze middelen zijn giftig voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen zijn vatbaarder voor deze middelen omdat zij geen idee hebben wat het met hen kan doen. Kinderbeveiliging is dus enorm belangrijk!

Medicatie kluisje

Medicijnen hebben vaak de kleur rood, geel of blauw. Jonge kinderen kunnen denken dat dit snoepjes zijn en doen meerdere tabletten in hun mond. Misschien weet u het medicatie kluisje nog wel van vroeger of wellicht heeft u er zelf nog één? Die bij u ouders in de slaapkamer hing waar alle medicijnen veilig in opgeborgen werden. Dit kluisje hangt vaak op ooghoogte van een volwassene waar jonge kinderen niet bij kunnen. Een medicatie kluisje is een ideale oplossing om goed om te gaan met medicijnen en deze veilig op te bergen achter slot en grendel. Vergeet de sleutel niet op een andere veilige plek op te bergen.

Schoonmaakmiddelen veilig opbergen voor kinderen

Naast medicijnen werd hierboven ook schoonmaakmiddelen benoemd. Zeep, afwasmiddel, chloor en andere schoonmaakmiddelen zijn gevaarlijk voor kinderen. Wellicht heeft u verf, terpentine of andere doe-het-zelf dingen in het kastje staan bij de schoonmaakmiddelen. Alle middelen staan bij een gemiddeld huishouden in het keukenkastje onder de kraan. Misschien nog met kinderslot erop waardoor kinderen de keukenkastjes moeilijker open kunnen krijgen. Dit kan natuurlijk een goede oplossing zijn, maar het kan altijd beter!

Denk hierbij aan een kluis voor kinderen! Een kluis beschermt uw waardevolle spullen niet alleen tegen brand of inbraak, maar werkt ook als extra kinderbeveiliging. Berg uw schoonmaakmiddelen veilig op in een kluis met cijferslot of codeslot en kinderen kunnen de middelen niet meer aanraken. U moet natuurlijk wel de deur van de kluis sluiten en de kluissleutel eruit halen en veilig opbergen!

Let dus goed op uw kind. Kinderbeveiliging staat centraal. Laat uw kind niet alleen en kijk regelmatig naar uw kind als u aan de telefoon bent of bijvoorbeeld aan het koken. Uw kind kan iedere dag steeds meer, dus denk niet ‘mijn kind kan nog niet bij dat kastje komen’. Neem van te voren goede maatregelen! Gaat het uiteindelijk toch mis en krijgt uw kind schadelijke middelen te pakken? Schroom niet om te bellen en neem direct op met de huisarts of alarmcentrale.

Kluis kopen?

Wilt u een kluis voor kinderen kopen? Kluizen.nl heeft een breed assortiment aan kluizen. De kluizen variëren van klein tot groot, gecertificeerd, en zelfs brandwerende kluizen worden hier verkocht.

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
Organiseer een knutselmiddag met 3 leuke knutselwerkjes!
VOLGEND BERICHT
iELM – een merk met internationale impact in de kinderkledingindustrie

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER