15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Tips huis kindvriendelijker maken

4 dingen die je kunt doen om je huis kindvriendelijker te maken!

Een kindje brengt niet alleen veel verandering in je leven, maar ook in je huis. Want opeens zijn er allerlei dingen die gevaarlijk kunnen zijn. En een ongelukje zit nog steeds in een klein hoekje. Daarom zijn dit de 4 dingen die je kunt doen om jouw huis een stuk kindvriendelijker te maken.

Huis kindvriendelijker 1 – Veilig in de woonkamer

Stopcontacten zitten vaak laag. Het is natuurlijk mooi dat je ze bijna niet ziet, maar het is niet kindvriendelijk. Dus beveilig alle stopcontacten die lager zitten dan op 150 centimeter van de vloer. Beveilig ook de stopcontacten in de andere ruimtes. Dan zijn er nog de meubels. Die kunnen scherpe punten hebben, vooral bij tafels en kasten. Hiervoor zijn speciale hoekbeschermers. Die zorgen ervoor dat de punten minder hard en scherp zijn, en daardoor minder gevaarlijk. Planten in de woonkamer? Kijk goed of deze niet giftig zijn. De blaadjes of bloemetjes kunnen helaas snel in de grijpgrage handjes van jouw kind verdwijnen en zij stoppen vaak dingen in hun mond. Haal ze uit huis of zet ze hoger, zodat jouw kindje er niet bij kan.

Kijk ook naar je speelgoed. Vaak staat op het speelgoed vanaf welke leeftijd de speeltjes geschikt zijn. Het komt best vaak voor dat er kleine stukjes van het speelgoed af kunnen vallen en als ze die in hun mond stoppen is er kans op stikkingsgevaar. Let dus goed op wat je kleine allemaal krijgt. Plaats ook bij alle trappen een traphekje, zodat je kindje niet zomaar de trap af kan vallen. Als ze ouder zijn en zelf de trap willen nemen, zorg dan voor een trapleuning.

Huis kindvriendelijker 2 – Kidsproof keuken

Messen en vorken hebben scherpe punten. Berg ze daarom goed op, zodat jouw dreumes er niet bij kan. Let er ook op dat schoonmaakmiddelen giftig zin. Hoog en buiten bereik is het beste, maar mocht dat niet kunnen stop ze dan ver weg met een kindveilige sluitdop. Zet ook altijd de stelen van de pannen niet naar voren maar naar achteren. Zo kan jouw zoontje of dochtertje er niet bij.

Kinderen houden ervan om aan dingen te trekken. Dus hoe leuk het ook staat, een tafelkleed is helaas geen goed idee. Ook hier geldt weer: leg alles buiten bereik. De messen, glazen en borden. Kan je kindje al zelf een beetje eten? Geef hem dan speciaal kinderbestek. Dat is een stuk minder scherp!

Huis kindvriendelijker 3 – Beschermde badkamer

Het is een open deur, maar we noemen het toch even. Laat jouw kind nooit alleen als hij of zij in bad zit. Een kleintje kan snel vallen en er bestaat een kans dat je het niet hoor. Voordat je het weet is hij of zij kopje onder. Leg ook een antislipmat in de badkuip of douchecel. Dit kan valpartijen voorkomen.

Huis kindvriendelijker 4 – In de kinderkamer

Een eigen kamer heeft jouw kleintje al, maar ook daar moet je kleine dingetjes voor doen om dat veilig te houden. Want ook daar zijn onveilige plekken. Beveilig de stopcontacten weer, zorg ervoor dat je kleine niet bij het raam kan, dat de verwarming niet te heet staat en dat de scherpe punten weer afgedekt zijn. En altijd handig: de babyfoon. Zo kun je letterlijk en figuurlijk een oogje in het zeil houden.

Ben je klaar met het huis en wil je door naar de tuin? Deze moet natuurlijk ook kidsproof zijn. Dit zijn 3 leuke ideeën om je tuin op te knappen voor de kinderen. En zit jouw kind heerlijk buiten te ravotten, maar gaat het miezeren? Denk dan aan goede regenkleding voor jouw kind.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Kinderen zijn vervelend!
VOLGEND BERICHT
De top 5 kindercadeaus waar ieder kind blij van wordt

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER