15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
ergonomisch dragen

De 3 beste ergonomische draagzakken voor je baby of kind

Wil jij graag je kindje meedragen in een draagzak? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden! Het is namelijk belangrijk dat je kiest voor een ergonomische draagzak. In dit blog vertellen we je welke draagzakken en draagdoeken het meest geschikt zijn om je kindje ergonomisch te dragen. Lees snel verder!

Je kindje dragen in een draagzak

Niks is zo fijn voor je kindje, en voor jezelf, om dicht bij elkaar te zijn. Je baby of kindje dragen in een draagzak zorgt voor geborgenheid. Jouw baby voelt zich namelijk het veiligst bij mama  in deze grote nieuwe wereld. Het zorgt niet alleen voor geborgenheid maar ook voor meer vrijheid! Als je baby of kindje in de draagzak zit, heb je zelf ook je handen vrij om eventueel iets te doen in bijvoorbeeld het huishouden.

Doordat een draagzak geborgenheid biedt, is het ook een uitstekende manier om je kindje te troosten als hij/zij  heel erg overstuur is bij bijvoorbeeld buikkrampjes. Je kindje voelt jouw warmte en zal hierdoor sneller kalmeren.

Kies altijd een ergonomische draagzak

Een ergonomische draagzak is beter voor jou en je kindje. Doordat deze draagzak ergonomisch is, is het makkelijker om je kindje te dragen en heb je niet zo snel last van je rug. Denk niet dat je gelijk een hele dag met een baby of kind in de draagzak kan lopen; dit moet je opbouwen. Je lichaam moet hier namelijk aan wennen. Door de ergonomische draagzak zit je kindje altijd in de “kikkerhouding”. De knieën van je kindje zitten hoger dat zijn/haar billen en zo ontstaat er een bolle rug. Dit is een natuurlijke houding waardoor de heupen in de juiste positie komen te staan. De heupjes vallen door deze “kikkerhouding” netjes in de heupkom.

1. De Manduca draagzak

Zelf ben ik een absolute fan van de Manduca draagzak. In deze draagzak draag ik nog regelmatig mijn peuter die ondertussen 15 kilo weegt en hij vindt het altijd nog heerlijk! Je kunt je kind dragen in deze ergonomische draagzak tot maar liefst 20 kilo. De Manduca draagzak is verstelbaar door middel van gespen. Verder bevat  deze draagzak een zitverkleiner zodat er geen insert nodig is voor je baby en is deze  geschikt voor buik-, heup- en rugdragen.

2. Bondolino draagzak

Deze ergonomische drager is geschikt vanaf de geboorte en eenvoudig in gebruik . De schouderbanden kun je snel dichtknopen en de heupband sluit je met klittenband die onwijs sterk is. Door de eenvoudige knopen en het klittenband kun je ook sneller wisselen alsbijvoorbeeld je partner het van je wilt overnemen.

3. Marsupi draagzak

De Marsupi draagzak is geschikt voor baby’s tot 15 kilo. Deze draagzak werkt met klittenbandsluiting. Met deze drager kun jij je kindje op de heup, rug en buik dragen. Wil je jouw kindje met deze drager op de rug dragen? Dan heb je wel hulp van een tweede persoon nodig. De Marsupi draagzak is beschikbaar in drie verschillende maten (S, L en XL) en zorgt voor een goede pasvorm voor de moeder. De maat van de draagzak heeft weinig tot geen invloed op de maat van de baby.

Een veilige draagzak

Een veilige draagzak moet voldoen aan een aantal normen volgens de Europese norm voor buikdragers; NEN-EN 12309. Het is belangrijk dat je baby altijd voldoende ondersteund wordt in zijn/haar rug en nek. Doordat een baby zijn/haar hoofdje nog niet goed rechtop kan houden, is de ondersteuning hiervan erg belangrijk. De bovenstaande draagzakken voldoen aan deze norm.

Welke drager spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten via een reactie onder dit  artikel! Vind je het interessant wat wij wekelijks delen op KidsFunZone? Vergeet ons dat niet te volgen en te liken op Facebook en Instagram!

Delen:
Categorie:Baby 0-1
VORIG BERICHT
Een peuterbed; vanaf welke leeftijd koop je dit?
VOLGEND BERICHT
De leukste 4 speeltoestellen voor de meeste pret

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER