15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
speeltoestel trampoline

De leukste 4 speeltoestellen voor de meeste pret

Een recent onderzoek onder grootouders, ouders en kinderen laat zien dat kinderen steeds vaker binnen achter een beeldscherm zitten. Kinderen spelen minder buiten, terwijl dit juist ontzettend goed voor de gezondheid en ontwikkeling van het kind is. Buiten ravotten, (een beetje) vies worden, samen spelen met vriendjes en de natuur ontdekken: ontzettend leuk en goed voor opgroeiende kinderen! Om het buiten spelen te stimuleren en kinderen weer de tuin in te krijgen, is het slim om deze plek zo aantrekkelijk mogelijk voor ze te maken. Gelukkig zijn er diverse onweerstaanbare speeltoestellen voor kinderen en deze hoeven lang niet allemaal duur te zijn. Ontdek hieronder de leukste 4 speeltoestellen voor de meeste pret!

1. Een leuke zandbak

Veel speeltoestellen zijn geschikt voor iets oudere kinderen. Zo zijn grote houten speeltoestellen waar kinderen op kunnen klimmen, ongeschikt voor peuters. Veiligheid gaat boven alles en je wilt natuurlijk niet dat je kind ten val komt. Gelukkig zijn er ook buitenspeeltoestellen waar je ook heel jonge kinderen blij mee maakt. Een goed voorbeeld hiervan is de zandbak. Het leuke van dit buitenspeelgoed is bovendien dat je dit speeltoestel zelf kunt maken. Peuters en kleuters kunnen zich, alleen of met een vriendje, vaak urenlang vermaken met het zand.

2. Trampolines

Trampolines zijn ontzettend populair bij kinderen. De hele dag springen en buitelen, welk kind is daar nu niet dol op? De aanschaf van een trampoline zorgt er daardoor voor dat je kinderen eindelijk vanachter de televisie, telefoon of tablet vandaan komen. Bovendien is springen ontzettend gezond en kunnen de kids hun energie lekker kwijt. Ook in praktisch opzicht is de trampoline een handig speeltoestel. Behalve dat je wat ruimte nodig hebt, hoef je verder geen enkele aanpassing aan je tuin te doen. Je zet de trampoline op en klaar is kees. Wil je harde vallen voorkomen? Kies dan voor een trampoline met een net of kies ervoor om de trampoline in te graven, zodat hij gelijkvloers wordt.

3. Speelhuisjes

Heb je een ruimte tuin en wil je echt uitpakken? Kies dan voor het aanschaffen van een leuk speelhuisje. Deze zijn er in alle soorten en maten en beschikken vaak over een glijbaan of bijvoorbeeld een duikelstang. Hierdoor zijn ze goed voor urenlang speelplezier. Wie een stevig en degelijk speelhuisje wil aanschaffen moet echter wel een flinke investering doen.

4. Schommeltoestellen

Ook geschikt voor groot en klein: schommeltoestelen. Vaak koop je de schommel niet apart, maar is hij bevestigd aan een speelrek waaraan bijvoorbeeld ook een duikelrek of klimhuisje zit. Met de aanschaf van een schommelstoel doe je kinderen veel plezier. Wanneer ze jong zijn vinden ze het leuk om eindeloos geduwd te worden. Naarmate kinderen ouder worden, leren ze echter dat ze zelf in beweging kunnen komen. Zelf vaart maken, balans houden en heerlijk zwieren: schommels zijn niet alleen heel leuk, maar ook goed voor de coördinatie!

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
De 3 beste ergonomische draagzakken voor je baby of kind
VOLGEND BERICHT
Mijn dreumes versus mijn peuter

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER