15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Geschikte vloer kinderen

Kindvriendelijke vloeren; 3 vloeren op een rij!

Heb je een gezin met (kleine) kinderen, dan wil je thuis graag een mooie en vooral onderhoudsvriendelijke inrichting. Wat betreft de vloer wil je daarnaast ook dat deze ongevaarlijk is: een ongeval zit bij kinderen in een klein hoekje en je wilt natuurlijk niet dat een val tot serieuze blessures leidt. Bovendien zijn kinderen dol op knoeien en gebruiken ze het huis vaak intensief. Een goede kindvriendelijke vloer moet dus ook slijtvast zijn en makkelijk schoon te krijgen. Welke vloer voldoet aan deze eisen? Kun je gewoon laminaat kopen of zijn andere vloeren wellicht meer geschikt? Wij leggen het uit.

1. Luxe gietvloeren

Een kindvriendelijke vloer moet dus aan heel wat eisen voldoen. Je wilt dat de vloer fijn aanvoelt, maar ook makkelijk te onderhouden is. Tapijt is weliswaar lekker zacht, onderhoudsvrij is het allerminst. Vlekken en stof krijg je er niet gemakkelijk uit. Anders is dit bij een gietvloer. Deze maak je eenvoudig schoon en een gietvloer is zelfs verkrijgbaar in vloeistofdichte varianten. Bovendien zijn gietvloeren goed te combineren met vloerverwarming. Comfortabel is voor blote kindervoetjes! Bang dat de kleintjes zich bezeren aan deze ‘harde’ vloer? Geen probleem er bestaan nu ook speciale kindvriendelijke gietvloeren die meeveren met elke beweging. Ideaal voor kinderen die in huis lekker willen ravotten!

2. Vinyl

Op zoek naar een betaalbare kindvriendelijke vloer? Dan kom je al snel uit bij zeil of vinyl. Deze vloeren zijn makkelijk te onderhouden: vlekken poets je eenvoudig weg en de stofzuiger glijdt er lekker op weg. Daarnaast is vinyl stevig en toch flexibel. Hierdoor zijn de vloeren valveilig, wat natuurlijk fijn is als je kleine kinderen hebt. Heeft vinyl dan helemaal geen nadelen? Helaas wel. Bij intensief gebruik gaat dit type vloer iets minder lang mee. Er komt dus een moment waarop je de vloer vanwege slijtage moet vervangen. Gelukkig is vinyl niet al te duur.

3. PVC vloeren

Ook PVC vloeren zijn een goede keuze voor wie met kleine kinderen woont. Deze vloersoort kan door het hele huis worden toegepast, doordat hij vochtbestendig is. Dat is niet alleen handig in de keuken, maar ook in de woonkamer. Kinderen laten immers regelmatig wat vallen of morsen tijdens het eten en drinken. Een PVC vloer is onderhoudsarm en makkelijk te leggen. Het materiaal is niet hard of stug, waardoor het tegen een stootje kan en kinderen er zich niet snel aan bezeren. De levensduur van PVC is bovendien een stuk langer dan van vinyl. Dit zie je echter wel terug op het prijskaartje.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Het verschil tussen het eerste en het tweede kind
VOLGEND BERICHT
Tandenpoetsen bij je baby; zo doe je dat

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER