15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
knutselen met kartonnen bekers

3x knutselen met bekers

Je kunt met wegwerp bekers van karton ontzettend veel doen. Je kunt er natuurlijk warme en koude drankjes uit drinken, maar je kunt ze ook voor heel veel andere dingen gebruiken. Bijvoorbeeld als pennenbakje, als bloempotje of als vaasje. Heb je juist zin om lekker te knippen, plakken, verven en versieren? Dan kun je eindeloos veel leuke dingen knutselen van kartonnen bekers.

Benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig? Vooral een flinke dosis creativiteit, lol, en natuurlijk handige knutselspullen: 

 • Gekleurd papier (A5)
 • Verf
 • Kwastjes
 • Plakband 
 • Lijm
 • Schaar
 • Veertjes
 • Wiebelogen
 • Stiften
 • Glitters
 • Plaksteentjes
 • Gekleurde wol/draad

Hierbij de drie leukste knutselideeën op een rijtje!

1.Grappige dieren & figuren

Een kartonnen beker is super snel omgetoverd tot een leuk, grappig of gek dier! Hoe je die maakt? Lees snel verder. 

Start met een gekleurd papiertje. Wikkel deze om de beker heen en plak hem vast met wat lijm of plakband. Knip het te veel papier aan de bovenkant weg, of knip er dunne stroken in, dan heb je meteen leuke haren gemaakt! Teken nu een gezichtje op het papier, bijvoorbeeld die van een vogel, hond, koe, leeuw of giraf. Je kunt ook wiebelogen gebruiken. Wat je maar wil! Nu kan je gaan versieren, met veren, glitters, draadjes. Teken bijvoorbeeld vlekken voor een koe of giraf of het papier en maak oren van papier, knip oranje draadjes en plak deze op de beker als je de manen van
een leeuw wil maken etc. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek wat voor gekke, grappige en leuke dieren en figuren er ontstaan. 

2.Kabouterhuisje

Een klein kabouterhuisje maken van een kartonnen beker, hoe leuk is dat! 

Je begint met de kartonnen beker. Zet hem met de opening, dus de breedste kant, neer op tafel. Je kan de beker verven zodat hij een leuk kleurtje krijgt, óf je kan er weer een gekleurd papiertje omheen plakken. Knip een deurtje in de beker en teken er raampjes op. Versier de onderkant zoveel als je wilt! Maak nu van een rood (of welke kleur dan ook, wat jij mooi vindt) papiertje een dakje, óf gebruik een papieren bordje. Deze kan je dan natuurlijk ook schilderen. Plak het dakje of het bordje op de beker en plak of schilder er witte stippen op. Als alles goed is gedroogd, kan een echte kabouter er in gaan wonen! 

3. Windlichtjes

Wanneer het donker wordt buiten is het natuurlijk super gezellig om kaarsjes aan te steken. Van kartonnen bekers kun je ook heel goed windlichtjes maken! Hoe? Dat vertel ik je hieronder. 

Je knipt de bodem uit de kartonnen beker. Dit doe je door met een scherp potlood eerst een gaatje in de bodem te prikken, waar vervolgens je schaar doorheen past. Als de bodem eruit is kan je de beker in elke kleur schilderen die je mooi vind. Versier hem met glitter, verf, steentjes, wat je maar wil! Maar niet met veren, papieren strookjes of touwtjes, dat is niet zo
handig met een kaarsje in de buurt. Wat je ook kan doen is met een perforator allemaal kleine gaatjes in de beker te maken, zodat het gezellige licht er goed doorheen komt. Wanneer alles goed is gedroogd kan je een waxinelichtje aansteken. Zet de kartonnen beker met het breedste stuk eroverheen. Nu kan je genieten van een super mooi, zelfgemaakt windlicht.

Delen:
Categorie:Knutselen
VORIG BERICHT
Zomerpret met mijn jongens; zo doen wij dat!
VOLGEND BERICHT
Hoe leer je jouw kind fietsen; 6 handige tips!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER