15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300

Zomerpret met mijn jongens; zo doen wij dat!

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik gek ben op zon en geen genoeg kan krijgen van de zomerse temperaturen! Sinds ik alleenstaande moeder ben, kijk ik altijd ontzettend uit naar de zomer. Doordat ik nog een opleiding volg, duurt mijn zomervakantie ook nog eens lekker lang. In dit blog vertel ik je hoe wij de zomer invullen en hoe ik daar als moeder ontzettend van kan genieten met m’n gezinnetje!

Zomervakantie

Mijn zomervakantie startte eind juni al en duurt tot begin september. Hoe fijn is dat?! Meer dan twee maanden zomerpret! Wel blijf ik natuurlijk parttime werken in de zomervakantie maar dat is maar twee daagjes per week waardoor we nog vijf dagen overhouden om lekker te genieten van de zomer!

Mijn jongens hebben nu ook de leeftijd om echt dingen mee te kunnen  ondernemen en hoe leuk is dat? Als moeder vind ik het heerlijk om lekker te ravotten en gek te doen met mijn jongens. Hierdoor herinner ik me vaak hoe leuk ik dingen zelf als kind vond. Gelukkig heb ik twee jongens en als je eerdere blogs van mij hebt gelezen weet je ook dat ik een echte jongensmoeder ben. Deze zomer komt het dus mooi uit dat ik nooit een meisje-meisje ben geweest want mijn kids genieten en profiteren hier volop van! Mama is nergens bang voor en doet gewoon lekker mee!

Hoe hoger de glijbaan hoe beter, hoe sneller hoe leuker het is, hoe gekker hoe beter! Zo ben ikzelf als kind ook altijd geweest. Ik klom in hoge  bomen en sprong er weer uit. Vroeger was niks  mij te gek en bij mijn jongens begint dit ook te komen. Het is heerlijk om met hun in het zwembad van de hoogste glijbaan af te gaan en die lachende gezichtjes te zien  als we het water in plonsen.

Kampeervakantie

In de tweede week van juli zijn we lekker een weekje gaan kamperen! Wel gewoon in Nederland maar wat hebben de jongens hier ontzettend van genoten! Samen met m’n beste vriendin en haar kids zijn we een week op de camping geweest. We hebben in een tent geslapen en die zelfs opgezet. Nouja, de partner van m’n vriendin heeft het meeste werk gedaan maar ik weet nu ongeveer hoe ik een tent moet opzetten haha! Zo’n diehard kampeerder ben ik niet, dit was namelijk de eerste keer dat ik ging kamperen!

Wat zo leuk is aan een camping is dat kinderen een stuk meer vrijheid hebben dan thuis. Ze kunnen lekker ravotten. Mits er geen zeurpiet als buurman hebt . Meneer vond namelijk dat onze kinderen te luidruchtig waren en dat we niet oplettend genoeg waren. Naja, het zweet stond ons de hele dag op de rug omdat we achter de kids aan moesten rennen! Had ik al verteld dat we met vier kinderen onder de 4 jaar  gingen kamperen? Naja dat zorgt voor hele scherpe ninja moves en je moet ogen in je rug hebben. M’n vriendin attendeerde de buurman er vriendelijk op dat kinderen niet met manieren worden geboren en dat die aangeleerd moeten worden. Daarbij zei meneer zelf kinderen te hebben maar volgens mij was hij al vergeten hoe die peuterpubertijd ook alweer werkte.. Peuterpubertijd met vier kinderen? HAHA; houd die alle vier maar eens in het gareel🤣

Tuurlijk houden we rekening met de rest van de campinggasten maar het is nou eenmaal een kindercamping en dan kun je een stel luidruchtige kleine etters verwachten. Die worden s’ nachts wakker en verkennen hun grenzen in een nieuwe omgeving. Hij kon ook niet echt aangeven wat we precies anders moesten doen omdat we er continu bovenop zaten en op ons telefoon kijken deden we eigenlijk alleen als ze op bed lagen. We zijn ook maar gewoon moeders 🤷‍♀

Zwemmen met warme temperaturen

Weet je nog die dag dat het 40 graden was? Juist ja. Toen hebben wij een hele dag lekker aan het zwembad vertoeft. Wat een heerlijke dag was dat en wat was het zwembad ontzettend leuk. In mijn eentje naar het zwembad gaan met twee kleine kinderen is niet ideaal. Gelukkig heeft m’n kleine zusje ook zomervakantie dus die sleur ik over mee naartoe of ze nu wilt of niet.

Het was ontzettend druk die dag in het zwembad maar wat hebben we een lol gehad! We zijn met de kinderen van de hoogste glijbanen geweest en sommige gingen behoorlijk snel! Gelukkig zijn mijn jongens echte avonturiers en was niks te gek. Stiekem geniet ik hier zelf ook ontzettend van. Glijbanen en water? Dat is zo ongeveer mijn favoriete combi en daar kan bijna niks tegenop. Wel heb ik even aan de badmeester gevraagd of ik met mijn kids van de glijbaan afmocht. Dit mocht maar wel op eigen risico. Dat hoef je tegen deze moeder maar één keer te zeggen! Mijn jongens vonden de glijbanen he-le-maal geweldig! Ze hadden bijna geen geduld om netjes in de rij te blijven wachten. In de rij staan was dan ook een drama maar zodra we boven stonden hadden ze weer van die glunderende koppies. Iedereen in de rij moest wel lachen omdat ze zo enthousiast waren!

Hoe vaak we van de glijbaan zijn afgegaan? Ik heb werkelijk geen idee. We waren er om 11:00 uur in de ochtend en zijn om 16:30 uur weer vertrokken. Er was ook een heel leuk peuterbad maar dat was voor mijn jongens veel te rustig. We hebben dan ook voornamelijk in het diepe bad gezwommen en zijn van de glijbanen afgegaan. We waren alle vier in elk geval helemaal gebroken aan het eind van de dag! 😴

Speeltuinen en kinderboerderij

Maar dit blijft Nederland  en naar het zwembad gaan is helaas niet elke dag een goede optie! We zijn dan ook regelmatig in de speeltuin en  kinderboerderij te vinden als het droog weer is. Ook daar gaat moeders gewoon overal mee vanaf en klimt lekker rond. Daarbij moet je maar zo denken; doe lekker mee met de kids dan verbrand je ook nog wat calorieën! Win- win situatie dus 😉

De kinderboerderij vinden de kinderen altijd ontzettend leuk. De boerderij waar we altijd naartoe gaan is onwijs leuk en leerzaam. Je mag daar de geitjes helpen verzorgen en met konijntjes knuffelen. Jaylano vindt alle dieren op de kinderboerderij helemaal geweldig en blijft dit leuk vinden. Devano moet nog een beetje wennen aan de dieren. Dicht bij mama durft hij ze wel te aaien als ik maar in de buurt ben anders zet hij het op rennen. 🤣

Op regenachtige dagen zijn we regelmatig te vinden in een  binnenspeeltuin zoals Monkeytown en Aventura[AdH1] . Als de jongens maar kunnen klimmen en klauteren vinden ze het helemaal prima. Gelukkig woon ik heel centraal dus hoef ik ook niet elke keer naar dezelfde binnenspeeltuin en kunnen we dus lekker afwisselen. Vaak zijn ze zo druk met spelen dat ik ze met grof geweld naar de tafel moet brengen om iets te drinken. Als ze dan aan tafel zitten beseffen ze ineens hoeveel dorst ze hebben en drinken ze een hele kan limonade leeg. Ach, als ze maar plezier maken! Binnenspeeltuinen vind ik een goede manier voor de jongens om lekker hun grenzen te verleggen. Alles mag (bijna) en alles kan. Er kan ook maar weinig verkeerd gaan omdat ze niet echt hard kunnen vallen. Ben je op dieet of wil je graag wat strakker in je vel komen te zitten? Dan raad ik je aan om gewoon mee de klimrekken in te gaan!

Nog één maand zomervakantie

Het is alweer augustus en we gaan de laatste maand in van onze zomervakantie. Stiekem vind ik dit heel jammer en mag de zomervakantie nog wel een paar extra weken hebben. Gelukkig hebben we nog wel wat leuke activiteiten op de planning staan! We gaan nog een dagje naar het Dolfinarium en hopelijk kunnen we nog regelmatig naar het zwembad of strand! Ik ga maar eens de veilingsites in de gaten houden of we nog wat leuke tickets kunnen scoren.

Hebben jullie nog leuke ideeën die ik in de laatste maand van de zomervakantie kan doen? Laat het me weten onder dit artikel. Alle tips zijn welkom! Vind je m’n persoonlijke blogs leuk? Vergeet me dan niet te volgens op Facebook en Instagram. Zo ben je altijd op de hoogte wat ik meemaak als alleenstaande moeder samen met mijn jongens!


Delen:
VORIG BERICHT
Gedachten die elke moeder heeft, maar niet uitspreekt
VOLGEND BERICHT
3x knutselen met bekers

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER