15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
verzekeringen afsluiten kind

Welke verzekeringen mag je niet vergeten als je kinderen hebt?

Toen je nog geen kinderen had, was je leven op sommige vlakken lekker overzichtelijk. Je verzekeringen zijn zeker zo’n post waar je je nooit al te lang druk om hoefde te maken. Als je nu inmiddels kinderen hebt, zul je misschien al wel ontdekt hebben dat verzekeringen een heel andere tak van sport zijn geworden. Want wat als je kind iets stukmaakt? En hoe zit het met ziektekosten voor je nageslacht? Deze en andere vragen worden opeens actueel nu je een nieuwe rol als ouder hebt gekregen. Welke verzekeringen je echt niet mag vergeten als je kinderen hebt, vertellen we je hier.

1. Aansprakelijkheidsverzekering

Misschien wel de belangrijkste verzekering voor ouders met jonge kinderen. We weten het allemaal, kinderen moeten nog veel leren, zijn onbesuisd en hebben hun motoriek nog niet altijd onder controle. Bovendien kennen zij de waarde van veel spullen niet. Al met al resulteert het erin dat ze soms iets stukmaken, ondanks dat je nog zo goed oplet. Met een goede aansprakelijkheidsverzekering kun je de buurvrouw haar nieuwe bril vergoeden, je goede vriendin een nieuw bankstel uit laten zoeken en de schilder bij opa en oma langs sturen om de tekeningen van de muren te krijgen.

2. Inboedelverzekering

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat jouw kind zich thuis uitleeft op spullen waar hij of zij beter niet aan had kunnen komen. In dat geval kun je je eigen inboedelverzekering aanspreken. Vergelijk verzekeringen om er zeker van te zijn dat je altijd de juiste verzekering hebt voor dit soort situaties. Weet je niet waar je precies op moet letten nu je kinderen hebt? Lees er dan snel meer over: Verzekeringen afsluiten voor kinderen? Hier moet je op letten!

3. Reisverzekering

Als je op reis gaat met jouw kinderen, zul je ook de reisverzekering eens onder de loep moeten nemen. Want hoe zit het als jouw kind onderweg ziek wordt bijvoorbeeld? Of als er spullen gestolen worden die acuut moeten worden vervangen, zoals een maxi cosi of andere spullen voor de verzorging. In je reisverzekering kun je precies aangeven in hoeverre je zulke zaken verzekerd wilt hebben.

4. Zorgverzekering

Natuurlijk is de zorgverzekering ook een belangrijke om goed voor elkaar te hebben. Kinderen tot 18 jaar zijn bij de best verzekerde ouder meeverzekerd en dat betekent dat je zelf goed moet kijken welke aanvullende pakketten je afsluit. Kinderen breken bijvoorbeeld nog weleens een arm of been en hun tanden zijn ook gevoelig voor schade. Zorg dus dat dit gedekt wordt door jouw zorgverzekering.

Een goede verzekering is belangrijk om te hebben. Ook al hoop je er nooit gebruik van te hoeven maken, het kan maar beter goed geregeld zijn!

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
Gezond snoep voor je kind tijdens de feestdagen; zo doe je dat!
VOLGEND BERICHT
Niet compleet zonder mijn jongens

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER