15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
meisje is aan het schommelen

Verzekeringen afsluiten voor kinderen? Hier moet je op letten!

‘’Kinderen zijn hinderen’’ is een alom bekend spreekwoord. Een beetje negatief en kort door de bocht natuurlijk, maar elke ouder zal beamen dat kinderen de nodige verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Met name gedurende de peuter- en kindertijd zitten ongelukken in een klein hoekje. Als ouder kun je dit maar beter accepteren en proberen te voorkomen. Helaas lukt dit niet altijd. In zulke gevallen is het dan erg fijn wanneer je goed verzekerd bent tegen eventuele schade die hieruit voortvloeit! Daarom vertellen we je vandaag waar je op moet letten bij het afsluiten van verzekering voor kinderen.

Gratis meeverzekerd?

Vaak ontstaan er vragen of kinderen wel automatisch meeverzekerd zijn bij verzekeringen die de ouders afsluiten. In Nederland is het wettelijk zo geregeld dat alle kinderen onder de 18 jaar gratis meeverzekerd zijn met hun ouders, bijvoorbeeld wanneer het gaat om zorg- of rechtsbijstand- of de dekking rondom aansprakelijkheidsverzekeringen. Dit geldt dus ook voor eventuele aanvullende verzekeringen en zorg. Hiervoor is de regel wel dat de kinderen niet zelfstandig wonen. Wonen uw kinderen na hun 18e verjaardag nog in huis? Dan is het van belang om ook voor uw kinderen een aparte zorgverzekering af sluiten. Let er op dat kinderen jonger dan 18 jaar altijd aangemeld worden op uw polis wanneer u een verzekering afsluit.

Welke verzekeringen

Wanneer je kinderen hebt, is het dus verstandig om jouw eigen verzekeringspakket goed onder de loep te nemen! Waar je in eerste instantie zelf geen behoefte denkt te hebben aan een bepaalde soort verzekering, kan het hebben van kinderen hier verandering inbrengen. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om een inboedelverzekering of een ziektekostenverzekering, maar ook sportblessures of ongelukken van kinderen kunnen een flinke kostenpost worden. Bijvoorbeeld wanneer een kind fysiotherapie nodig heeft terwijl de ouder hier maar beperkt voor verzekerd is. Houd daar dus rekening mee. Wil je daarnaast zo goedkoop mogelijk uit zijn qua maandpremie? Zorg er dan voor dat je alle verzekeringen vergelijkt bij een verzekeringsvergelijker. Dit scheelt enorm in de kosten!

Voorwaarden

Tot slot zijn er ook nog de verzekeringsvoorwaarden waar iedereen mee te maken heeft. Deze verschillen per zorgverzekeraar en hebben betrekking tot het maximaal uit te keren bedrag en uitgezondere situaties waarin de verzekeraar juist wel of niet uitkeert. Lees je verzekeringspolis daarom altijd goed door! Het kan bijvoorbeeld zijn dat een verzekeraar een maximaal uit te keren bedrag van 10.000 euro heeft vastgesteld. Maakt je zoon of dochter een ongeluk dat bij derden ernstig lichamelijk letsel tot gevolg heeft dan kan het zijn dat dit bedrag ruim gepasseerd wordt. Door vooraf goed de polisvoorwaarden te lezen voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.
Zoals je ziet zijn er best wat zaken om op te letten wanneer het gaat om het afsluiten van verzekeringen met het oog op kinderen. Bekijk daarom onze tips en doe er je voordeel mee!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
De kindermode trends van 2017
VOLGEND BERICHT
Zo til je een kinderfeestje naar een volgend niveau

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER