15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kinderkamer transformeren

5 leuke ideeën om de kinderkamer te transformeren

De wereld van een kind is zo druk met educatie, sociale verwachtingen en dagelijkse routine. Tegenwoordig zijn we zo onrustig bezig met ons kind klaar te stomen voor zijn toekomst dat we vergeten dat het in de eerste plaats een kind is. Een kind moet kunnen lopen in het bos, klimmen op ode bomen en dromen en fantaseren over van alles en nog wat. Daarom dat de meesten onder ons net deze sfeer willen meebrengen in hun slaapkamer, waar ze tot rust komen op het einde van de dag. Je wil een kamer waar je kind zich kan vermaken en waar het 100 procent tot rust kan komen. De juiste balans in de inrichting is dus van groot belang. Maar hoe bereik je die evenwicht? Een toffe manier voor meer sfeer is wanddecoratie. Het kost niet veel moeite, en het kan het geheel flink opfleuren. Hieronder hebben we enkele van de beste ideeën voor aan de muur voor je opgesomd. 

Behang

Als je het decoreren iets drastischer wil aanpakken dan kan je de kinderkamer behangen. De kamer behangen geeft het een groot potentieel. Samen met andere decor items kan het voor een feng shui effect zorgen, en het gevoel geven dat alles tot in de diepste puntjes bij elkaar past. Trouwens, behang is vandaag de dag in vele prints te verkrijgen. Kies een patroon dat instemt aan de verwachten van je spruit en jij.

Foto’s

Hang wat mooie, nostalgische foto’s aan de muur. Dat kan één grote eyecatcher zijn of meerdere mooi gerangschikte foto’s bijeen. Een leuk idee is een foto van een mooie landschap of een portret van je kind. Dat is net dat iets meer speciaal dan een normale foto. Het leukste is dat het ook heel simpel is. Met een beetje plakband met patroon of een draad met enkele wasknijpers met foto’s en voila sfeer. Je kan ook een mooi foto op canvas of op hout laten afdrukken.

Stickers

Stickers zijn nog een optie om een kamer in een mum van tijd op te fleuren. Er zijn vandaag makkelijk stickers te vinden in alle maten, kleuren en soorten waarmee je er makkelijk eentje vind dat binnen het interieur van de kamer past. Een wensboom of een giraf met een ingebouwde meetlint om de groei van je kind na te gaan. Neem vooral je kind mee naar de winkel (of naar de website) om samen een wandsticker te kiezen. Dit maakt het decoratieproces extra plezierig.

Posters

Met een poster creëer je makkelijk een speels effect in een kinderkamer. Er zijn ook hier vele stijlen, maten en oneindig veel opties waaruit je kunt kiezen. Vergeet niet om samen met je kind de geschikte poster te kiezen.

Memobord

Een bord waar je kind allerlei toffe dingen kan ophangen. Van huiswerk tot to do lijstjes. Je kind voelt nu dat hij echt volwassen is en ook allerlei klusjes en karweitjes heeft die hij gedaan moet krijgen. Voor jongere kindjes kan het een plek zijn om zich te uiten met allerlei kleurrijke stiften. Een gelijkwaardige optie is de binnendeur van de kamer, een kastdeur of een wand te schilderen met schoolbordverf. Nu rest je kind enkel om zich ten volle uit te leven.

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Een vechtscheiding: hoe voorkom je deze? Lees hier onze tips
VOLGEND BERICHT
Kinderbijslag: wat is het en wat doe je ermee?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER