15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
geschikte vloer kinderkamer

3 fijne vloeren voor de kinderkamer

Bij het kiezen van een vloer voor de kinderkamer zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Je kunt hierbij denken aan onder meer in hoeverre zo’n vloer onderhoud behoeft en of deze comfortabel aanvoelt. In dit artikel geven wij 3 voorbeelden van fijne vloeren voor de kinderkamer, waarbij met dit soort aspecten rekening gehouden is.

1. Polyurethaan gietvloer

Een voorbeeld van een fijne vloer voor de kinderkamer is een polyurethaan gietvloer: een vloer gemaakt van duurzame materialen, die leeft, van een zeer hoge kwaliteit en die gemakkelijk te onderhouden is. Polyurethaan gietvloeren geven niet alleen warme aan jouw interieur, ze stralen ook een perfecte eenheid uit. Het leuke aan zo’n vloer is dat je zelf de structuur en de kleurencombinatie kunt bepalen. Kies je voor druk of toch liever heel rustig? Alles is mogelijk. Daarnaast kan een polyurethaan gietvloer – opgebouwd uit zo’n vier tot vijf verschillende lagen – op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht. Een betonnen, tegel, houten of anhydriet dekvloer. Het maakt niet uit. Polyurethaan gietvloeren zijn, vanwege hun flexibiliteit, uitermate geschikt voor nieuwbouw dekvloeren. Verder is het fijne aan een polyurethaan gietvloer dat deze: een optimale warmteverdeling en rendement kent, water- en vloeistofdicht en compleet naadloos is.

2. Tegels

Een andere optie voor een fijne vloer voor de kinderkamer is er een van tegels: een vloer die wel tegen een stootje kan. Het leuke aan zo’n vloer is dat deze er in verschillende soorten en maten zijn. Het fijne aan een tegelvloer is dat geen vlek permanent zal worden. Ook qua onderhoud heb je er bijna geen omkijken naar. Hoewel? Kies je voor een witte tegelvloer, dan kan het nog weleens voorkomen dat je net iets vaker moet dweilen. Denk maar aan die vieze zolen van kinderschoenen die net buiten hebben gespeeld. Het minder fijne aan een tegelvloer is de kou. Het spelen op een ijskoude vloer is natuurlijk geen pretje en dus heb je een vloerkleed (of vloerverwarming) nodig om een comfortabele speelplek te creëren. Daar heb je bij de volgende fijne vloer voor de kinderkamer overigens geen last van, omdat het direct comfortabel aanvoelt, aangenaam warm en veerkrachtig is.

3. PVC vloer

Wanneer je op zoek bent naar een vloer voor de kinderkamer, is het aan te raden om onder andere een praktische en comfortabele vloer te kiezen. PVC is een voorbeeld van zo’n vloer. Zo dempen PVC vloeren contactgeluiden als de beste. Als geen ander weet je dat kinderen lawaai kunnen maken en graag met van alles en nog wat spelen. Om die reden is een geluiddempende vloer zoals een PVC vloer een fijne vloer voor de kinderkamer. Daarnaast behoeft een vloer van PVC weinig onderhoud en is het gemakkelijk schoon te maken. Het heeft een dikke beschermlaag, die slijtage en krassen tegen gaat. Tevens heeft het een fijne structuur, dat het prettig maakt om op te spelen

Verschillende eigenschappen maken een vloer al dan niet geschikt voor de kinderkamer. Welke fijne vloeren weet jij nog meer?

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
De goedkoopste uitjes en vakanties met kids? Zo doe ik dat!
VOLGEND BERICHT
Dit is het leukste kinderspeelgoed van het moment!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER