15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Babyfotografie voor je baby

Babyfotografie: 9 tips voor de mooiste foto’s van je kleintje!

Je pasgeboren kindje: je kan er wel de hele dag naar kijken. En het liefst knuffel je ze ook nog de hele dag door. Maar hoe zorg je dat jouw kleine ook als een pareltje op de foto staat? Met deze babyfotografie tips zorg je als kersverse ouder ervoor dat jouw zoon of dochter een prachtig plaatje wordt waar jullie later allemaal met veel plezier naar terug kunnen kijken!

Geschreven in samenwerking met Rika Conradi, fotografieprofessional in newborn fotografie en huwelijksfotografie.

Fotografeer bij daglicht

Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van je flitser. Hoe natuurlijker het licht, hoe mooier het effect op de foto – dit houdt je foto namelijk mooi ‘zacht’. Let daarbij wel weer op dat je ook niet te veel zonlicht in de kamer hebt – dit zorgt voor flinke schaduwen, die juist dat zachte effect uit je foto halen. Ook kan het ongezond zijn voor je baby.

Baby met zand op de voetjes

Fotografeer na het eten

Het is een prachtig gezicht als je kind een uiterst tevreden blik op zijn of haar gezicht heeft. Een van de momenten waarop je bijna verzekerd bent van zo’n blik, is na het eten. Foto’s maken is dan ook hartstikke leuk als je baby net gevoed is. Maar let wel op.. een oprisping waarbij wat melk terugkomt is natuurlijk heel gebruikelijk, dus houd er rekening mee dat je misschien wat moet schoonmaken.

Let op de temperatuur

Let bij het maken van babyfoto’s goed op de temperatuur in de kamer. Baby’s kunnen zichzelf nog niet goed warm houden, dus zorg ervoor dat de kamer waarin je fotografeert voldoende op temperatuur is. Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van accessoires om je kindje warm te maken, zoals een dekentje of knuffel. Neem de tijd om ook deze accessoires op temperatuur te laten komen.

Slapende baby

Maak veel foto’s

Baby’s groeien ontzettend snel. Het is dan ook belangrijk dat je veel foto’s maakt. Nu zal dat vlak na de geboorte automatisch gaan, maar het is belangrijk om het ook de maanden en jaren erna regelmatig te blijven doen. Ook al maak je voor je gevoel veel dezelfde foto’s: je kunt er beter te veel hebben van een bepaalde fase dan dat je helemaal niks hebt om naar terug te kijken!

Bovendien: oefening baart kunst en baby’s laten zich niet altijd makkelijk fotograferen. Om echt een mooi plaatje te krijgen, helpt het als onervaren fotograaf echt om het regelmatig te doen en te blijven proberen.

Werk met experimentele composities

Om een foto extra ‘interessant’ te maken, is het leuk om eens te experimenteren met de compositie van je foto. Fotografeer je kindje bijvoorbeeld niet precies in het midden van de foto maar meer links of rechts in de hoek. Of vanuit een boeiende hoek in plaats van recht op het gezicht. Probeer ook eens interessante ondergronden uit, bijvoorbeeld een mooi, zacht schapenkleedje.

Ingezoomde foto met interessant standpunt

Zoom in

Goed gebruik maken van je zoom heeft voor babyfotografie vele voordelen. Niet alleen krijg je een mooi scherpte-diepte-effect, je kunt zo ook prachtige details vastleggen, zoals die kleine handjes en voetjes.

Ingezoomd op babyvoeten

Safety first

Natuurlijk is het leuk om te experimenteren met je composities, maar maak het niet al te gek en houd altijd de veiligheid van je kindje in het oog!

Rustig, maar niet stil

Professionals uit de babyfotografie geven aan dat het belangrijk is om een rustige omgeving te creëren voor je kindje, omdat je hem zo goed op zijn gemak brengt. Toch is té stil ook weer niet goed, want de kans dat de baby dan snel schrikt van het klikgeluid van je camera of van andere omgevingsgeluiden.

Zwart-wit fotograferen

Zwart-witfoto’s zijn tijdloos en geven een mooi effect mee aan de foto. Ook hebben ze het voordeel dat je kleine oneffenheden in het gezicht (een pukkeltje of een ietwat rodere huid) niet zo goed ziet.

Zwart-wit babyfotografie

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Online voetbalschoenen kopen: waar moet je op letten?
VOLGEND BERICHT
4 ideeën voor een geslaagd kinderfeestje

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER