15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
activiteiten op een kinderfeest

4 ideeën voor een geslaagd kinderfeestje

Als kind is er niets mooiers dan een supergaaf kinderfeestje waar jij en je vriendjes dolenthousiast van worden. Gezelligheid, cadeautjes, een springkussen, clown of goochelaar en natuurlijk een feestelijke traktatie, jammie! Als ouder wil je natuurlijk zo’n tof feestje organiseren, maar hoe pak je dat aan? Ook voor de kleinere portemonnee hebben wij wat leuke ideeën!

Themafeestje

De pret begint al als je een leuk thema bedenkt voor het kinderfeest. De bekendste thema’s zijn misschien wel het prinsessenfeest voor meisjes en het piratenfeest voor jongens. Maar ook populair tegenwoordig is het superheldenthema: kinderen kijken naar fantasiefiguren, verkleden zich en imiteren vervolgens hun held.

Prinsessenfeest

Het thema helpt niet alleen bij het verkleden van de kinderen, maar geeft ook leuke ideeën voor spelletjes die binnen het thema vallen. Zo kunnen de kinderen zelf een leuk toneelstuk verzinnen of een speurtocht doen rondom het thema.

Enkele thema-ideeën:

 • Cars
 • Dino’s
 • Dora
 • Frozen
 • Griezels
 • Heksen
 • Ridders

Slaapfeestje en koekjes bakken

Het liefst willen we natuurlijk dat het droog blijft op een verjaardagsfeestje. Maar in Nederland laat het weer zich nou niet bepaald sturen en heb je vaak pech met een beetje regen. Gelukkig kun je ook binnen een hoop leuke dingen doen!

Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een slaapfeestje en een leuke film voor het slapen gaan. En houd je het kinderfeestje liever ‘s middags? Dan kun je ook samen koekjes bakken of spelletjes spelen.

Koekjes bakken

Goochelaar

Extra bijzonder wordt het als je een goochelaar op je kinderfeestje kunt laten komen. Kinderen zijn bijzonder onder de indruk van de fantastische goocheltrucs en zullen nog lang napraten over het feestje.

Springkussen of stormbaan

Ben je in de zomer jarig? Dan is het lekker om naar buiten te gaan en daar lekker te spelen met je vriendjes en vriendinnetjes! Als papa en mama een iets grotere tuin hebben, dan kunnen ze misschien zelfs een springkussen huren of een stormbaan. Dat wordt gegarandeerd een energieke middag!

Ook leuk: je kunt het springkussen natuurlijk perfect combineren met een themafeestje. Je hebt bijvoorbeeld springkussens in jungle- sprookjes-, piraten- of prinsessenthema!

Springkussen in piratenthema

Laatste tips

Nog een paar laatste tips voor het organiseren van kinderfeestje:

 • Houd rekening met de leeftijd van je kind en de gasten. Stem hier ook het thema en de activiteiten op af.
 • Hoeveel kinderen komen er? Probeer samen met je kind de gastenlijst samen te stellen en stem ook het aantal aanwezige volwassenen af op die gastenlijst!
 • Verstuur of bezorg de uitnodigingen voor het feestje ongeveer anderhalf tot twee weken voor de feestdatum. Geef ze liever niet mee op school, want dan is de kans groot dat er uitnodigingen verloren gaan.
 • Bepaal van tevoren hoe lang het feest ongeveer duurt en vermeld dit op de uitnodiging.
 • Bereken vooraf ongeveer wat het kinderfeestje je gaat kosten. Zo weet je ook of je enigszins binnen je budget blijft en wat er wel en niet mogelijk is.

Veel feestplezier!

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Babyfotografie: 9 tips voor de mooiste foto’s van je kleintje!
VOLGEND BERICHT
De 6 leukste ideeën voor een persoonlijk kindercadeau

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER