15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
voetbalschoenen kopen

Online voetbalschoenen kopen: waar moet je op letten?

Voetballen kun je altijd en overal. Maar afhankelijk van het type ondergrond en de omstandigheden waarin je speelt, heb je andere voetbalschoenen nodig. Zit je op zaalvoetbal, dan speel je bijvoorbeeld met andere schoenen dan wanneer je op gras of kunstgras voetbalt.

Gelukkig zijn er allerlei voetbalschoenen te koop in vele soorten en maten. Die kun je in de winkel kopen, maar steeds vaker bestellen mensen ook voetbalschoenen via internet. Nu is het kopen van goede voetbalschoenen sowieso al best lastig – op internet is het misschien nog wel moeilijker. Hoe pak je dat aan?

Gebruik filters

Wil je online voetbalschoenen kopen, dan is het allereerst belangrijk dat je een selectie maakt in de desbetreffende webshop. Zo zorg je ervoor dat je in een paar klikken alleen het type voetbalschoenen in beeld krijgt waar je ook echt naar op zoek bent. Je kunt bijvoorbeeld filteren op:

 • Type grond (kunstgras, indoor, harde grond, zachte grond, straat, turf)
 • Merk (Adidas, Nike, Puma etc.)
 • Maat
 • Prijs
 • Kleur

Lees de productinformatie goed door

Heb je een mooie voetbalschoen gevonden? Nadat je de verschillende afbeeldingen goed hebt bekeken, is het belangrijk dat je ook de productinformatie nog eens nauwkeurig doorleest. Daarin vind je meestal meer informatie over bepaalde bijzonderheden van de schoen.

Weet de verkoper of de fabrikant bijvoorbeeld dat de schoen bij iedereen klein valt, dan wordt er in de specificaties vaak al verteld dat je een halve maat of maat groter moet nemen. Ook komt het voor dat de verkoper informatie geeft over gebruikte technologieën in de schoen enzovoort.

AG, FG, SG, TF en IN

Als je de productinformatie bekijkt, zal je al snel verschillende termen of labels tegenkomen: AG, FG en TF. Deze termen geven aan op welk type ondergrond de schoenen geschikt zijn.

 • AG: staat voor artificial ground. AG voetbalschoenen zijn speciaal gemaakt voor voetballen op kunstgras. De noppen zijn van iets ander materiaal gemaakt en de punt van de schoen is verstevigd. Met AG schoenen kun je overigens ook op normaal gras spelen.
 • FG: staat voor firm ground. Dit zijn voetbalschoenen waarmee je alleen op normaal, standaard gras speelt. FG schoenen zijn geschikt voor de meeste weersomstandigheden. Je kunt ze ook gebruiken op kunstgras, maar dan slijten ze vaak iets sneller.
 • SG: staat voor soft ground. Deze voetbalschoenen zijn speciaal gemaakt voor meer zachte oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan natte, drassige velden als het flink geregend heeft. De SG voetbalschoenen geven je dan nog zo veel mogelijk grip.
 • TF: staat voor turf. TF schoenen zijn vooral bedoeld voor spelen op kunstgras en harde ondergronden.
 • IN: staat voor indoor. Deze schoenen zijn speciaal voor zaalvoetbal. Ze hebben een zool die geen strepen achterlaat en hebben een patroon waarmee je ook op zo’n platte zaalvloer optimaal grip hebt.

Reviews lezen

Het lezen van de reviews heeft verschillende voordelen:

 • Productreviews: door de ervaringen van andere mensen met een bepaalde voetbalschoen te lezen, kom je erachter of de schoen goed paste, lekker zit en lang meegaat. Valt een schoen te klein of is deze alleen geschikt voor mensen met een smalle wreef, dan zullen andere gebruikers dit in de reviews vermelden. En zo kun jij beter een keuze maken!
 • Shopreviews: bekijk de ervaringen van anderen met de webshop in het algemeen om erachter te komen of men tevreden is met de levertijd, klantenservice en eventuele retourservice. Hoe meer goede shopervaringen van anderen, hoe zekerder jij bent van een veilige, betrouwbare bestelling.

Verzenden en retourneren

Misschien wel het moeilijkst van kleding en schoenen online kopen, is dat je het niet direct kunt passen. Gelukkig hebben veel webshops daar iets op bedacht: door de verzending en het retourneren van pakketjes heel goedkoop of soms zelfs gratis te maken, kun je makkelijk meerdere paren voetbalschoenen in één keer bestellen. Thuis neem je vervolgens uitgebreid de tijd om de schoenen te passen en dan stuur je alleen de voetbalschoenen terug die niet naar je zin waren.

Om onverwachte kosten te voorkomen, is het dus wel handig dat je even opzoekt hoe het precies zit met de verzend- en retourvoorwaarden van de webshop van jouw voorkeur.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VOLGEND BERICHT
Babyfotografie: 9 tips voor de mooiste foto’s van je kleintje!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER