15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
babyzwemmen onder water

Babyzwemmen: hier moet je op letten

De meeste baby’s en peuters vinden het heerlijk in het water. Wanneer kan je gaan zwemmen met je baby en waar moet je dan op letten als je samen met je baby het water in duikt? Als je gaat zwemmen met je baby versterkt dit ook jullie band, het is goed voor de ontwikkeling en daarbij ben je ook lekker in beweging. Als je gaat babyzwemmen leert je baby zich op zijn gemak te voelen in het water, dit heeft ook alleen maar voordelen voor de toekomst als ze op zwemles gaan. In dit artikel vertellen we je wat babyzwemmen precies is en geven we wat nuttige informatie.

Wanneer kan je starten met babyzwemmen?

Het is raadzaam om te gaan beginnen met babyzwemmen als je baby’tje de drie maanden is gepasseerd. Voor die tijd is je baby kwetsbaar voor infecties en hebben sommige baby’s nog moeite met zichzelf op temperatuur te houden. Baby’s hebben ook de kans om sneller onderkoeld te raken in het water.

Waar ga je babyzwemmen?

Je kunt natuurlijk zelf lekker gaan zwemmen met je kleintje, maar het is aan te raden om eerst onder begeleiding in een groep mee te doen aan een babyzwemprogramma. Hier leer je precies wat je allemaal kan doen met je baby in het water. Jij word dan zelfverzekerder en je kleine maakt op een veilige manier kennis met het water. De temperatuur in een zwembad om te babyzwemmen moet minimaal 31,5 graden zijn, 33 graden is een nog betere temperatuur. Zorg dat je je bij hierover bij het zwembad goed laat informeren. Ook is het aan te raden niet langer dan 30 minuten met je baby te gaan zwemmen. Als je in groepsverband in een zwembad gaat babyzwemmen zal dit je ook allemaal nog een keer verteld worden.

Wat heb je allemaal nodig?

Allereerst heb je natuurlijk een zwemluier nodig. Een zwemluier wordt niet zo zwaar als een gewone luier. Doe deze wel pas aan in het zwembad, en na het zwemmen direct uit. Het houdt urine en ontlasting wel tegen maar het neemt het niet op. Neem een zwembroekje of badpakje mee, een flesje melk, een gewone luier en babydoekjes voor na het zwemmen. Je neemt ook een handdoek en een grote hydrofiele luier mee om hem af te drogen. Je kan ook een badjasje meenemen voor je baby. Zorg ook voor warme kleding voor na het zwemmen.

Hoe ziet een babyzwemles er uit

Als je gaat zwemmen met je baby, gaat het voornamelijk om plezier maken met je kindje. Je zingt samen, je spettert doet allerlei leuke dingen waardoor je baby positief geprikkeld zal worden. Ook leer je om met je baby kopje onder te gaan. Baby’s hebben zelf al een reflex dat wanneer ze kopje onder gaan ze geen water inslikken. De luchtpijp gaat dicht. Aangezien een babyzwemles in groepsverband is ben je dus met een leuke groep aan het zingen, spetteren en spelen. Een zwemles duurt meestal een halfuurtje, dit is ook meer dan genoeg voor je kindje.

Ga jij babyzwemmen met je kleintje en hoe vind je dit? Laat het me weten!

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Zwemles: hoe belangrijk vind jij een zwemdiploma?
VOLGEND BERICHT
Halloween vieren? Halloween knutselwerkjes & versiering

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER