15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Halloween knutselen

Halloween vieren? Halloween knutselwerkjes & versiering

Halloween is een griezelig verkleedfeestje dat gevierd wordt op 31 oktober. Het wordt vooral gevierd in Groot-Brittannië, Ierland en Amerika. In Nederland wordt het feest ook steeds populairder! De kinderen vinden het natuurlijk hartstikke cool om even lekker te gaan griezelen. De reden dat mensen zich eng verkleden op Halloween is om de zielen van de overledenen af te schrikken, uit angst dat ze anders bezeten zouden worden door de zielen. We gaan je vertellen hoe je een leuk Halloween feestje organiseert voor de kids! Daar horen natuurlijk Halloween knutselwerkjes en Halloween versiering bij!

Bij Halloween hoort natuurlijk een kostuum en versiering

Als wat gaan jullie kinderen verkleed? Als een heks, een zombie of een skelet? En hoe creatief ben je zelf? Ga je ook lekker griezelig verkleed en geschminkt?  Er zijn allerlei soorten kostuums! Zelfs voor de allerkleinsten zijn er griezelige kostuums. Je kunt natuurlijk ook zelf kostuums maken, op internet zijn er tal van voorbeelden te vinden om zelf je griezelige pak te maken! Maak het huis lekker eng met nep spinnenwebben en zwarte ballonnen. Maak de ballonnen extra eng door er met een neon groene stift spinnenwebben op te tekenen. Met een beetje creativiteit maak je van je huis een heel spookhuis! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Hoe gekker hoe leuker de kinderen het vinden.

Leuke Halloween knutselwerkjes

Wat is er leuker dan zelf dingen te knutselen voor Halloween? Precies, ook hier heb je weer talloze ideeën wat je met de kinderen kan gaan maken. De leukste ideetjes heb ik weer voor je op een rijtje gezet!

Spooklichtjes:

Benodigdheden voor de spooklichtjes:

 • Een paar glazen potjes
 • Gesso
 • Zwarte acrylverf
 • Zwarte permanente marker
 • Een penseel en kwast
 • Waxinelichtjes , kan ook op batterij

Als eerst verzamel je de potjes. Deze kan je kopen maar je kunt ook gewoon lege groentepotjes gebruiken. Gebruik je lege groentepotjes? Week deze dan eerst in warm water zodat het etiket loslaat. De potjes was je vervolgens goed af zodat ze vetvrij zijn. Breng de gesso aan op het glas. Dit moet omdat gewone verf niet goed plakt op glas. Je kunt dit met een kast aanbrengen op het glas. Laat de glazen potjes goed drogen. Vervolgens is het tijd om de potjes eng te maken! Teken met de zwarte marker verschillende ogen en monden op de potjes. Zoek naar enge spookafbeeldingen op internet als voorbeeld. Staan de ogen en monden op de potjes? Dan is het nu tijd om deze in te kleuren met de zwarte acrylverf. Zorg er wel voor dat deze goed dekt. Als laatste wordt het waxinelichtje in het potje geplaats. Klaar zijn de spooklichtjes!

De Halloween pompoen:

Je hebt een aantal dingen nodig om zelf een beangstigende Halloween pompoen te maken.

 • Een pompoen
 • Waxinelichtjes
 • Aardappelschilmesje, grote lepels en kleine lepels
 • Een schaal om het vruchtvlees in te doen.

Je kunt elk formaat van elke vorm pompoen gebruiken die je wilt. De keuze ligt helemaal bij jouw en de kids natuurlijk! Het is wel handig dat je pompoen aan de onderkant plat is zodat deze goed kan blijven staan. Wil je meerdere pompoenen maken? Neem dan verschillende formaten en vormen. Heb je de pompoenen gekozen? Dan is het tijd om de pompoenen uit te hollen. Snijd het “deksel” van de pompoen, probeer schuin naar binnen te snijden. De deksel kan namelijk iets krimpen door het uitdrogen, op deze manier voorkom je dat je deksel in de pompoen valt. Schraap met een lepel de deksel leeg, hierna ga je de rest van de pompoen uitlepelen met een grote lepel. Let op dat je niet teveel van de binnenwand weg schraapt. Klaar met pompoenen uithollen? Spoel ze dan af met water en azijn, zo blijft de pompoen langer houdbaar. Zoek op internet een paar voorbeelden van andere pompoenen, deze kan je dan namaken. Teken met viltstift de vormen die je uit gaat snijden eerst op de pompoen, daarna kun je met een mesje de getekende lijntjes makkelijk overtrekken. Snijd met een mesje voorzichtig de vormen uit de pompoen. Zet de waxinelichtjes erin en jouw pompoen is klaar.

Spook hang decoratie:

De benodigdheden voor een hangspook:

 • Een wit laken
 • Watervaste zwarte marker
 • Witte ballon
 • Een stuk touw

Het laken moet je in een vierkant knippen, bepaal het midden van de lap en pak de lap in het midden op. Nadat je het midden hebt bepaalt, knip je voorzichtig een klein puntje van de lap in het midden waar je deze vast hebt gepakt. Dit gaatje word de bovenkant van jouw spook. Blaas de witte ballon op en leg deze onder het laken. Het knoopje van de ballon doe je door het gaatje in het laken en knoop het touw via de bovenkant van het laken om de knoop van jouw spookballon. Vervolgens teken je een eng gezicht op jouw ballon. Om het extra eng te maken kan je de onderkant van het laken in stroken knippen.

Veel plezier met jullie Halloween feestje!  Zelf nog leuke ideeën? Laat hieronder dan een reactie achter.

Delen:
Categorie:Knutselen
VORIG BERICHT
Babyzwemmen: hier moet je op letten
VOLGEND BERICHT
De leukste herfstknutselwerkjes: de 4 leukste ideeën om te knutselen in de herfst

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER