15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Gezinswoning kopen aandachtspunten

Op zoek naar een gezinswoning? Let op deze 3 punten

Het is nog altijd redelijk oververhit op de woningmarkt. Als jij jouw droomhuis tegenkomt wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk toehappen. Voor de ideale gezinswoning zijn er nog wel een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Wij hebben er 3 op een rij gezet die je kunt checken voordat je jouw handtekening onder het koopcontract zet.

Gezinswoning aandachtspunt #1 – Is de buurt kindvriendelijk?

Vroeger vond je het misschien vooral belangrijk om in een levendige en bruisende omgeving. Je vrienden op steenworp afstand. Met een (jong) gezin is het opeens veel belangrijker dat de buurt bij jullie past. Het is prettig als je kinderen op kunnen groeien in een veilige omgeving, waar ze lekker buiten kunnen spelen met andere kindjes uit de buurt. Dit wil niet per se zeggen dat je meteen de stad achter je moet laten. In en rondom steden liggen ook veel kindvriendelijke wijken met voorzieningen zoals verschillende sportclubs en speelpleintjes. Staar je ook niet blind op de wijk, stad of het dorp waar je wilt wonen. Het kan zijn dat je voor jouw budget een nog mooier huis  vindt op een plek waar je in eerste instantie niet aan had gedacht.

Gezinswoning aandachtspunt #2 – Is er ruimte voor een uitbouw?

De gemiddelde verkoopprijs voor een woning is tegenwoordig € 308.000. Door de hoge prijzen moeten veel mensen concessies doen op de aankoop van een eerste of volgende woning. Kijk dus ook bij een huis dat iets kleiner is dan je graag wilt maar wel beter betaalbaar is. Vraag na of het mogelijk is om in de toekomst aan te bouwen voor als je meer ruimte nodig hebt voor je gezin. Bijvoorbeeld omdat je denkt aan gezinsuitbreiding of meer ruimte voor als de kinderen groter zijn.

Gezinswoning aandachtspunt #3 – Praat op tijd met de hypotheekadviseur

Wil je voorkomen dat jouw droomhuis aan je neus voorbij gaat doordat jij de financiën niet op tijd rond kunt krijgen? Praat dan op tijd met de hypotheekadviseur. Zo ga je de onderhandelingen in met de wetenschap wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Ook heb je minder kans dat de aankoop op het laatste moment niet doorgaat. Sommige banken willen een taxatierapport van het huis of appartement zien. Laat de woning taxeren door een makelaar, ook om vervelende verrassingen te voorkomen. Er kan wel € 300.000 voor een huis gevraagd worden maar als de taxateur deze op € 280.000 taxeert, dan is dit het bedrag dat je kan lenen. Andersom is het ook mogelijk dat je meer aan hypotheek kunt krijgen dan de vraagwaarde.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Fitness Workout voor thuis: armen trainen
VOLGEND BERICHT
Astma bij kinderen. Hoe herken je het?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER