15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
fitness workout voor thuis

Fitness Workout voor thuis: armen trainen

Nou hier komt weer een lekkere workout om thuis te doen! Hebben jullie de workout van vorige week gedaan? Zo ja, dan is het nu tijd voor de volgende. Het is mijn bedoeling elke week een geschikte thuistraining met jullie te delen en uiteindelijk een mooi schema op te zetten! Zo kan iedere moeder eenvoudig sporten en resultaten behalen! Deze week zijn onze armen aan de beurt. You go mommy!

Sportattributen om je armen te trainen:

Je kunt ook zonder attributen trainen maar toch raad ik je aan wat eenvoudige dingen aan te schaffen. Dit hoeft absoluut niet duur te zijn en alles wat je investeert, haal je er uiteindelijk weer uit! Zelf heb ik ondertussen al een aardige verzameling en noem het dan ook “mama’s speelgoed”. Vooral nu ik van omstanders begin te horen dat je kunt zien dat ik sport, ben ik alleen maar enthousiaster om verder te gaan!

Handige attributen:

De dumbells zijn een echte must voor de moeders die wat zwaarder willen trainen. Train je met gewicht? Dan zal het resultaat sneller te zien zijn en je verbrandt meer calorieën dan zonder gewichten!

Goede armoefeningen voor thuis

Ja, doe je mee? Hartstikke goed! Het is handig om te beginnen met gewichtjes van circa 1-3 kilo. We zijn natuurlijk gewend om baby’s en kinderen te tillen. Dan moet die paar kilo wel lukken 😉. Het is de bedoeling dat je de armoefeningen in setjes van 10 doet en dit 3 keer herhaalt. Is dit niet zwaar genoeg? Dan kun je ervoor kiezen om 6 herhalingen te doen. Geen gewichtjes in huis? Gebruik dan flesjes water of zand!

Oefening 1: bicep hammers

Pak de gewichtjes of de flesjes water er maar bij want die heb je zeker nodig bij deze oefening. Sta rechtop met een rechte rug, een aangespannen buik en je borst naar voren. Zorg dat je in elke hand een gewichtje vast hebt en dat je armen ontspannen langs je lichaam hangen. Span vervolgens je armspieren goed aan en beweeg daarna je onderarm langzaam omhoog. Hoe langzamer je dit doet hoe meer je jouw spieren aanwakkert. Draai je handen omhoog naar je schouders. Zorg ervoor dat je armen aangespannen blijven.

Oefening 2: biceps met gewichten

We hebben nog een oefening voor de biceps. Pak de gewichtjes er maar weer bij en hou een gewichtje vast in elke hand. Hou je armen langs je lichaam maar dit keer met de gewichtjes naar de voorkant gedraaid. Beweeg je onderarmen vervolgens rustig omhoog. Zorg ervoor dat de spanning behouden blijft en je niet overstrekt!

Oefening 3: triceps dippen

Nu is het tijd voor de triceps en dat doen we door te dippen! Zorg voor een stevige stoel en ga op deze stoel zitten. Zet vervolgens je handen op de stoel en kom naar boven van de stoel af, je handen laat je op de stoel staan. Daarna is het de bedoeling dat je naar beneden en weer terug naar boven beweegt. Dit is een zware oefening maar wel heel effectief!

Oefening 4: liggende tricep push

Dit is een goede oefening voor onze kipfilets! Dit is het onderste deel van de triceps. Het deel wat nogal gaat hangen als je hier niks aan doet. Gelukkig is deze oefening zeer effectief. Zorg ervoor dat je jouw fitnessmatje en gewichtjes bij de hand hebt. De eerste stap is om op je rug te gaan liggen met in elke hand een gewicht (of flesje water) . Daarna hou jij je bovenlichaam iets omhoog en span je jouw buikspieren aan. Houd de gewichten naast je oren en beweeg daarna langzaam omhoog. Zorg ervoor dat je de spanning niet los laat!

Oefening 5: Schouder press

De schouders moeten we natuurlijk niet vergeten. Deze oefening is goed voor de schouders en je bovenarmen. Voor deze oefening is wel weerstand nodig. Heb je toevallig ergens een stevige stoel, krukje of gewichtjes bij de hand? Dan kun je één van deze dingen gebruiken om de oefening mee te doen. Zorg ervoor dat je rechtop staat met een rechte rug, je borst naar boven en span je buikspieren aan. Houd vervolgens het gewicht recht voor je vast en je ellenbogen naar elkaar toe. Beweeg vervolgens het gewicht omhoog en omlaag.

Oefening 6: shouder raise

 Last but not leastnog een oefening voor de schouders. Houd in elke hand een gewicht vast en zorg voor rechtuit gestrekte armen. Je staat met een rechte rug, borst naar voren en je buikspieren aangespannen. Beweeg vervolgens je armen vijf keer aan de voorkant op en neer en doe daarna de zijkant. Herhaal deze oefening drie keer.

Is het helemaal duidelijk? Dan kun je op Youtube veel filmpjes vinden die je kunt gebruiken als voorbeeld! Doe ik zelf namelijk ook altijd. Heb je nog vragen over deze oefeningen of over iets anders? Mail me dan via info@kidsfunzone.nl Vind je het leuk wat wij wekelijks delen? Vergeet ons dan niet te volgen via Facebook en Instagram.

Delen:
VORIG BERICHT
Erkenning kind en gezamenlijk gezag: zo zit dat
VOLGEND BERICHT
Op zoek naar een gezinswoning? Let op deze 3 punten

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER