15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kinderen veilig buiten laten spelen

5 artikelen om je kinderen veilig buiten te laten spelen

Kinderen buitenhuis laten spelen is altijd spannend en kan ook risico’s met zich meebrengen. Zowel binnen als buitenhuis zijn er uiteraard altijd zaken die de speelomgeving gevaarlijk kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan tafelhoeken, als een kind hier tegenaan valt kan het veel pijn doen. Uiteraard kan je hiervoor ook beveiliging omheen plaatsen, buiten kan je echter niet alles aanpassen aan je kinderen. Er zijn wel diverse artikelen beschikbaar om je kinderen een stuk veiliger de straat op te sturen. Welke dit zijn? Je leest het in onderstaand artikel!

Veiligheid in het verkeer

Wanneer jij je kind de straat opstuurt is het verkeer haast niet te vermijden. De veiligheid van het kind staat hier voorop. Zorg er dus voor dat je kind de basisregels goed kent zoals: links en rechts kijken voor het oversteken. Laat je kind een (1) veiligheidshesje dragen om goed op te vallen in het verkeer. Zo is je kind bij schemering ook goed te zien door de reflecterende functie van het hesje. Er zijn veel risico’s in het verkeer, voornamelijk met oversteken kan het misgaan. Stel dus duidelijke regels op voor je kinderen, waar zij wel en niet mogen komen en of zij alleen mogen oversteken of niet. In het begin is een oogje in het zeil houden verre van overbodig, kijk goed of je kind de regels snapt en ze naar behoren naleeft.

Veiligheid op de fiets

Zodra kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt, leren ze fietsen. Hiervoor zal veel oefening nodig zijn en als ze het eenmaal onder de knie hebben, willen zij grotere stukken fietsen dan alleen om het speelveldje heen. Als jij je kind de straat op stuurt met een fiets zijn (2) zijwieltjes in het begin geen overbodige luxe om vallen (ook tijdens het oversteken) te voorkomen. Ook een (3) helm kan voor extra veiligheid buiten huis zorgen, tijdens het fietsen of zelfs bomen beklimmen en ravotten met vrienden en vriendinnen.

Veilig spelen

Binnenhuis kunnen er onveilige situaties voordoen, zorg dus dat je woning kindervriendelijk is. Bij het buitenspelen zijn kinderen vaak wat uitbundiger omdat zij ook met andere kinderen spelen en willen laten zien wat zij allemaal kunnen. Bij skaten of skeeleren zijn artikelen zoals (4) kniebeschermers en (5) handschoenen gewenst. Wanneer een kind voorover valt zijn zij beschermt tegen schaafwonden of zelfs botbreuken omdat de klap deels door deze artikelen word opgevangen. Daarnaast is het erg belangrijk dat kinderen bij activiteiten zoals: bomen beklimmen, glijden van de glijbaan en schommelen op een schommel geen kleding met losse touwtjes dragen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Een kind kan bijvoorbeeld tijdens het glijden met het touwtje van zijn of haar jas blijven hangen aan het begin van de glijbaan. Zorg dus voor een veilige outfit met de juiste toevoegingen.

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Sierkussens voor in de kinderkamer
VOLGEND BERICHT
Zelf speeltoestellen maken voor kinderen; 5x inspiratie

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER