15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
herfst knutselen

De leukste herfstknutselwerkjes: de 4 leukste ideeën om te knutselen in de herfst

Kinderen vinden knutselen natuurlijk hartstikke leuk! En in het herfstseizoen kan je eindeloos variëren met verschillende knutselwerkjes. Je kan met de kinderen het bos in gaan om dingen te zoeken waar ze leuke knutselwerkjes mee kunnen maken, of een mooie tekening maken en noem zo maar op! In dit artikel zetten we de leukste herfst knutsel werkjes op een rijtje.

Knutselwerkje 1: bladeren stempelen

Voor dit knutselwerkje ga je eerst lekker de buitenlucht in met de kids! Je zoekt op straat blaadjes die van bomen zijn gevallen. Het liefst van verschillende bomen en met verschillende groottes. Ook is het mooier als de nerven van de bladeren wat dikker zijn want dan kan je er mooie stempels mee maken.

Verder heb je een wit kussensloop (wit t-shirt), textielverf en een kwast nodig. Pak vervolgens het kussensloop en smeer het verf op de bladeren. Het beste is als je de verf er goed dik op doet. Als het verf op de bladeren zit kun je lekker gaan stempelen. Neem wel steeds een ander blad voor de variatie. Ook leuk: verf zelf al de stam van een boom op het kussensloop, zo kun je zelf een mooie boom maken met verschillende bladeren!

 

Knutselwerkje 2: een uil maken van dennenappels

En jullie mogen het bos in op zoek naar dennenappels! Let op dat de dennenappels voor dit knutselwerkje wel droog moeten zijn. Dennenappels gevonden maar zijn deze vochtig? Laat ze dan eerst goed drogen. Verder heb je nog nodig: watten, satéstokjes, stuk boomschors, oranje papier, zwarte stift en veertjes. Neem de dennenappel, het satéstokje en de watten. Doe een beetje lijm tussen de gaatjes van de dennenappel en prop hier dan de watjes in. Duw de watjes nog even goed aan met het satéstokje. Maak vormen op het oranje papier van een snaveltje en voetjes, knip deze daarna uit. Plak deze op de dennenappel. Van de witte papiertjes knip je ogen. Met de zwarte stift teken je pupillen en streepjes boven de pupil. Zo, nu heb je echte uilenogen gemaakt! Plak deze ook op de dennenappel, wel op de juiste plek natuurlijk. Als laatst plak je de uil op het stuk boomschors. Nog een leuke tip: neem verschillende grote van dennenappels, zo kun je grote en kleine uilen maken.

Knutselwerkje 3: rups op een blad

De spullen die je nodig hebt: eierdozen, stevig papier, verf, kwasten, schaar, pijpenragers en splitpennen. Als eerst heb je een tekening nodig van een groot blad. Print het uit op stevig papier en knip het blad uit. Je kan het blad vervolgens in verschillende herfstkleuren verven. De eierdoos moet in de lengte door midden worden geknipt zodat er twee rijen ontstaan. Van deze twee rijen gaan we de rupsen maken. Kies een leuke kleur voor de rups en verf deze alleen in die kleur, zo is hij goed zichtbaar op je blad. Aan de voorkant moet je twee korte pijpenragers op de voorkant, het hoofd van de rups bevestigen. Is de verf gedroogd? Dan kan je de rups vastmaken met een splitpen zodat de rups op het blad kan blijven bewegen.

Knutselwerkje 4: een paddenstoel

Je hebt nodig: een wc rolletje, rond en wit stevig papier, schaar, kleurspullen, lijm en watten. Het wc rolletje moet aan de boven-en onderkant een paar keer ingeknipt worden. Deze geknipte stukken moeten naar buiten gevouwen worden, zo krijg je een strook waar iets op geplakt kan worden. Van het rode papier moet je een cirkel knippen, deze moet ook ingeknipt worden met een rechte lijn tot het midden. Stippel eventueel van de voren even een lijntje uit. Nu moeten beide zijden over elkaar geschoven worden zodat je een hoedje krijgt. Het hoedje moet worden vastgeplakt op de wc rol. De onderkant van de wc rol plak je vast op het stuk karton. De stam van de paddenstoel omwikkel je met het witte papier. Kleur het karton en een gedeelte van de stam groen in. Met de watten maak je witte rondjes, dit zijn de stippen op de hoed van de paddenstoel. Klaar is jouw paddenstoel!

Veel knutselplezier en laat me zeker de resultaten van de knutselwerkjes zien.

Delen:
Categorie:Knutselen
VORIG BERICHT
Halloween vieren? Halloween knutselwerkjes & versiering
VOLGEND BERICHT
Mijn persoonlijke ervaring: het consultatiebureau

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER