15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
3-tips-kinderfeestje

Het organiseren van een kinderfeestje: 3 tips

Is jouw kind bijna jarig? Dan kijkt hij of zij vast alweer enorm uit naar het kinderfeestje. Niets is zo leuk als met jouw vriendjes of vriendinnetjes een heerlijke dag beleven. Spelletjes doen, taart eten of een leuke activiteit ondernemen. Elk kinderfeestje is er eentje om nooit te vergeten. Maar als ouder heb je de taak om dat kinderfeestje goed te organiseren. Hoe zorg je er nou voor dat het feestje écht een doorslaand succes wordt en je kind het feestje krijgt waar hij of zij van droomt? Wij hebben een paar handige kinderfeestje tips waarmee jij een geweldig feestje organiseert!

Kies een thema voor het feestje

Een prinsessenfeestje, een dinofeestje of een piratenfeestje, welk kind droomt er niet van? Een thema kinderfeestje is altijd een goed idee. De mogelijkheden voor thema’s zijn eindeloos en laat je aansluiten op de interesses van je kind. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een themataart, een mooi verkleedpak en bijpassende versiering zijn vaak al voldoende. Maar je kunt het altijd nog aanvullen met spelletjes binnen het thema, een ingehuurde act en speciale traktaties. Vraag ook vooral input van je kind, zodat het feestje wordt zoals hij of zij het wil. 

Zorg voor een geschikte locatie

Je kunt een kinderfeestje op veel plekken vieren. Vier je het buiten de deur? Dan moet je er rekening mee houden dat alle gasten hier natuurlijk ook makkelijk heen kunnen komen. Je kunt een kinderfeestje ook uitstekend thuis vieren. Heb je geen zin in een enorme troep in huis? Dan is een partytent huren voor in de tuin een goed idee. Ook als het regent kan het feestje dan gewoon doorgaan en bij mooi weer hebben de kinderen wat meer beweegruimte. Een feestje thuis organiseren is ook vaak een stuk goedkoper dan op locatie.

Begin op tijd met plannen

Een kinderfeestje plannen is heel erg leuk, maar kost wel wat tijd. Het bedenken van een thema, het uitdelen van de uitnodigingen en het verzinnen van de invulling van de dag moet je op tijd doen. Het zou vervelend zijn als er niemand komt omdat de uitnodigingen te laat uitgedeeld zijn. Begin daarom op tijd met plannen en organiseren. Zorg ook dat je een plan B hebt, voor als er dingen net een beetje anders lopen dan gedacht. Zo ga je relaxt het feestje in en hebben zowel jouw kind, als alle genodigden en jijzelf een geweldig kinderfeestje!

Heb jij nog een leuke tip voor een kinderfeestje? Deel het met ons!

Delen:
VORIG BERICHT
4 leuke sporten om voor kinderen mee te starten
VOLGEND BERICHT
Wat zijn de leukste feestartikelen voor kinderfeestjes? 4 tips en ideeën!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER