15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
4-leuke-sporten

4 leuke sporten om voor kinderen mee te starten

Sporten is gezond en onze kinderen leren er veel van: kleintjes krijgen met de juiste beweging zowel sociaal als motorisch een voorsprong gedurende de rest van hun leven. Wanneer op jonge leeftijd kennis wordt gemaakt met sport, wordt de interesse in bewegen opgewekt en blijft deze waarschijnlijk voor lange tijd aanwezig. En sporten hoeft niet alleen voetbal of zwemles te betekenen: er zijn nog veel meer leuke, creatieve sporten waar je kind mee aan de slag kan. In dit artikel delen we 4 leuke sporten voor jouw kids om kennis te maken.

Turnen

Turnen lijkt ingewikkeld, maar ook olympische turners zijn ooit klein begonnen. Turnlessen kunnen ervoor zorgen dat jouw kleuter een stuk sterker in zijn of haar schoenen staat. Je bent namelijk actief bezig met het verbeteren van je balans en flexibiliteit. Maar ook sociaal leer je veel: je moet op je teamgenoten vertrouwen en leert om zonder angst een toestel op te stappen. Merk je dat je kind motorisch nog niet helemaal mee kan met de rest en is turnen nog een stap te ver? Dan is een kennismaking bij de kinderfysio misschien geen slecht idee. Op deze manier leert je kind rustig kennis maken met bewegen en kan hij of zij zich in het eigen tempo ontwikkelen

Hardlopen 

Hardlopen wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit. En dat is niet gek, want hardlopen is gezond en makkelijk op te pakken. Het is een sport die zowel zelfstandig als in een vereniging kan worden gedaan. Is jouw kind nog niet klaar voor het sporten in een vereniging, dan kunnen jullie wel al samen gaan hardlopen. Hardlopen bevordert je conditie, snelheid en spieren en zorgt voor een boost in het zelfvertrouwen van een kind door het continu verleggen van grenzen. Daarnaast is de sport bijna gratis te beoefenen en zijn er door het hele land leuke wedstrijden waar ook de allerkleinsten aan mee kunnen doen! 

Basketbal 

Is jouw kind een beetje verlegen? Dan is basketbal misschien wel een goed idee! Basketbal speel je in teams en je werkt hierbij automatisch aan je sociale vaardigheden, zowel tijdens het spel als daarbuiten. Fysiek is basketbal een sport die helpt bij het ontwikkelen van een goede hand-oog coördinatie, snelheid en het trainen van de spieren door het spelen met een zwaardere bal. 

Fietsen 

Nederlanders zijn gek op de fiets. Het geeft ons een gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid en trots. Dus waarom de fiets niet inzetten voor dagelijkse lichaamsbeweging? Denk aan wielrennen of mountainbiken. Door te fietsen trek je de natuur in en ben je lekker veel buiten. Je bent actief bezig en kunt rustig instappen. Daarnaast word je geduldig, bouw je discipline op en bevorder je balans en reflex coördinatie. 

Bewegen is gezond! 

Waar je kind uiteindelijk ook voor kiest: bewegen is gezond. Door op je kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende sporten ontdekt je kind wat er allemaal kan en waar hij of zij het meest enthousiast van wordt. Door te sporten wordt je kind zelfverzekerder, sterker en krijgt het een actieve geest. En dat effect heeft sporten ook wanneer je geen olympisch kampioen wordt!

Delen:
VORIG BERICHT
Kerst vieren op de zaak met kinderen: 3 leuke ideeën
VOLGEND BERICHT
Het organiseren van een kinderfeestje: 3 tips

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER