15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Tuin opknappen kinderen

Tuin opknappen voor de kinderen? 3 leuke inspiraties!

Het is weer bijna de tijd van het jaar: mooi weer en dus zijn we in onze tuin te vinden! Ben jij van plan om binnenkort je tuin op te knappen en wil je deze ook nog eens kidsproof maken? Wij geven je 3 tips.

Tuin voor kinderen #1 – Zwieren, zwaaien, schommelen

Een van onze eerste leuke inspiraties is: zorg voor een schommel. Met een schommel in je tuin creëer je altijd veel plezier bij de kinderen. Dat gekriebel in je buik wanneer je heen en weer zwiert en zwaait, vindt ieder kind spannend. En laten we eerlijk zijn, schommelen haalt stiekem het kind in ons ook weer naar boven! Als jij je tuin op gaat knappen voor kinderen heb je de keuze uit verschillende schommels. Denk hierbij aan een zogenaamde meegroeischommel, schommelbank of een schommel gemaakt van een autoband. Daarnaast kun je schommels op diverse manieren bevestigen zoals aan een muur of boom, ingebouwd in een speeltoestel of onder een pergola. Om een schommel (ook voor jezelf) helemaal af te maken, zou je het volgende stappenplan kunnen volgen.

  1. Ga hout kopen, zoals een balk overdwars waaraan je de schommel kunt bevestigen
  2. Versier de balk met bijvoorbeeld slingers van nepbloemen of laat er een druivenplant of een andere klimplant overheen groeien

Tuin voor kinderen #2 – Zandkoekjes bakken

Een ander onmisbaar element in een op te knappen kindvriendelijke tuin is een zandbak. Er bestaan verschillende zandbakken: een zelfgemaakte zandbak van hout of de welbekende zandbakschelp of zandbakbloem van vroeger. Die laatste twee zijn zandbakken gemaakt van kunststof en zijn eenvoudig te verplaatsen. Een bijkomend voordeel van kunststof zandbakken is dat je deze goed kunt schoonhouden omdat je deze afsluit met een klep. Dat moet ook wel, anders krijg je te maken met ongedierte. Een zelfgemaakte zandbak van hout kan overigens afgesloten worden met een afdekhoes. Met zandbakspeelgoed, zoals een emmer en een schep, maak je een zandbak helemaal af. En anders kunnen er ook geen zandkoekjes gebakken worden natuurlijk! Voor jongere kinderen wordt een zandlaag die niet dieper is dan 50 centimeter aangeraden.

Tuin voor kinderen #3 – Zo groen als (kunst)gras

Bij onze laatste tip om je tuin op te knappen voor kinderen zien wij het al helemaal voor ons: een picknick, het opzetten van een tent voor een spannend nachtje buiten slapen of een potje voetbal. Voor dit alles is heb je een kindvriendelijke tuinondergrond in je tuin nodig. Een harde ondergrond zoals stenen, kan bij een valpartij immers voor nare gevolgen zorgen. Een goed voorbeeld van een kindvriendelijke tuinondergrond is – naast houtsnippers en zand – echt gras of kunstgras. (Kunst)gras is tevens eenvoudig te onderhouden.

Dit zijn slechts een paar van de leuke inspiraties voor wanneer je binnenkort van plan bent je tuin op te knappen voor de kinderen. Welke ken jij nog meer?

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Deze werkende moeder geeft je handige tips!
VOLGEND BERICHT
Wat moet je weten over het coronavirus? Lees er hier meer over

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER