15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
vervelende kinderen

Kinderen zijn vervelend!

Haha, weer een blogje sinds wij in de “quarantaine” zitten. Is dit nu de vierde of vijfde week al? Ik heb geen idee meer! Ik ga je vertellen hoe het nu bij ons thuis eraan toe gaat. Dit verschilt heel erg per dag en moment. Lees dit blog in elk geval met een knipoog en zie er de humor een beetje van in!

Mijn kinderen zijn Oost Indisch doof

Julie weten vast allemaal wel wat Oost Indisch doof betekent. Je hoort alleen wat je wilt horen. Dit is dus bij mijn kinderen ook zo. Willen jullie en koekje jongens? JAAAAAAA klinkt het dan, met zo’n piep in je oren omdat ze zo keihard “ja” roepen. Fijn. Jongens, gaan jullie je speelgoed opruimen? Dan hoor je opeens STRAAAALMOTOREEN!! Huh wat? Ik vraag of jullie je speelgoed opruimen. STRAAAALMOTOOREEEEN!! Oké, dat willen ze dus niet begrijpen. Voor degene die niet snapt waar het woord straalmotoren vandaan komt. Dit komt uit de kinderserie: Super Wings. Dit zijn een soort heldhaftige vliegtuigen. Die Super Wings komen ondertussen m’n keelgat uit, maar oké.

Stille kinderen zijn stoute kinderen

Haha en dit is in mijn geval niet meer dan waar! Kinderen die stil zijn is nooit een goed teken, behalve als ze slapen. Ik probeer zo goed als het lukt thuis te werken. Dus dat betekent dat ik me best moet concentreren. Dan vergeet je even dat je ook op moet letten.. Dit lukt niet altijd met als gevolg:

  • Alle kussens en dekens zijn van de bedden afgegooid;
  • Heel de kinderkamer ligt bezaaid met speelgoed (hier kun je dan niet eens meer lopen);
  • De wc papier hebben ze uitgerold. Nee niet slechts één rol maar alle zes de rollen;
  • Ze sluiten elkaar buiten als ik de voordeur niet op slot draai;
  • Ze halen heel mijn slaapkamer overhoop.

Dus stille kinderen zijn altijd met iets bezig wat niet mag! Heb opeens wel heel veel respect voor iedereen die in de opvang werkt. Ik moet maar twee stuiterballen in bedwang houden.  Zijeen stuk of dertig. Blij dat ik dat niet hoef te doen.

Mijn boxspring is aan vervanging toe

Nee en dat is niet omdat ik hele spannende nachten beleef in mijn boxspring maar omdat mijn jongens deze heel graag als trampoline gebruiken. Heel af en toe vind ik dat ook niet zo’n ramp. Heb er een filmpje van gemaakt. M’n jongens zijn best slim. Is mama bezig? Dan gaan wij snel naar mama haar kamer, trekken alles van bed, doen de deur dicht en leven ons helemaal uit. Zo gaat dat dus. Ze hebben het snel genoeg door wanneer jij niet oplet en daar maken ze maar al te graag misbruik van!

Nee, dat was ik niet

Jaylano verklikt Devano erg graag. Zodra hij iets stouts doet, begint Jaylano al te roepen “mamaaaaaaa broer is stout!” Vraag je aan Jaylano: heb jij jouw broertje pijn gedaan, terwijl Devano staat te krijsen als een gillend speenvarken want “broer heeft geduwd”. Neeee mama! Heb ik niet gedaan, ik ben lief. Die kleine monstertjes weten alles heel mooi te vertellen. Het erge is dat je gewoon niet altijd alles ziet. Dus hoe moet je dit in godsnaam de hele dag corrigeren? Soms laat ik het ze wel eens zelf uitzoeken. Op het moment dat ik dat denk: oeh, dit loopt uit de hand, kunnen ze opeens samen spelen alsof ze soulmates zijn om elkaar twee minuten later weer blauw te knijpen.

Opvoeden is best een dingetje

Ik dacht altijd dat ik het best goed deed met mijn jongens. Bij anderen thuis zijn ze namelijk altijd heel erg lief en luisteren ze bijna altijd voorbeeldig. Je kunt merken dat ze thuis op hun gemak zijn en dat ik misschien niet altijd streng genoeg ben. Dus nu moet ik wat harder optreden, zonder te lachen uiteraard. Dat is soms best moeilijk. Ze zijn soms ook gewoon zo verschrikkelijk lachwekkend met hun gekke uitspraken en de streken die ze uithalen. Ik heb nog even tijd, dus hopelijk loopt het allemaal nog wel los 🤣

Het is in elk geval te merken dat we nu al een tijdje thuiszitten met ons drietjes en dat ze heel erg hun grenzen aan het verkennen zijn. Van die grenzen verkennen word ik af en toe op z’n zachts gezegd behoorlijk gestoord . Ach het hoort erbij toch? Ook dit gaat weer over. Hoop ik. Ondertussen probeer ik wel lekker te genieten op de momenten dat ze niet het bloed onder mijn nagels vandaan halen, haha.

Hoe verloopt het bij jullie thuis? Houden jullie het nog vol? Laat het me weten onder in de reacties! Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie gaat. Vind je het leuk wat ik wekelijks deel op KidsFunZone? Vergeet me dan niet te liken en te volgen op Facebook en Instagram! Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van onze avonturen die we meemaken. Tot de volgende!

Delen:
Categorie:Persoonlijk
VORIG BERICHT
Zindelijkheidstraining bij mijn kinderen
VOLGEND BERICHT
4 dingen die je kunt doen om je huis kindvriendelijker te maken!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER