15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
weegschaal

Ik ben een weegschaal; wat de sterren zeggen en hoe ik werkelijk ben

Oké, eens een blogje over mijzelf in plaats van over het moederschap! Waarschijnlijk praat ik het meeste van de tijd toch weer over de jongens. Ik lees best vaak horoscopen, gewoon omdat ik het grappig vind om te lezen, niet omdat ik het geloof of mijn dag daar op afstem. Soms klopt het wel en soms klopt er ook helemaal geen snars ben. Ik ben op 2 oktober geboren dus ben ik een weegschaal. Ik ga kijken wat de sterren me vertellen en hoe het daadwerkelijk in elkaar zit.

De algemene karaktereigenschappen van een Weegschaal

Wat internet zegt:

“Het sterrenbeeld Weegschaal beschikt over veel charme en houdt ervan om omringt te zijn met mensen. De Weegschaal is een uitgebalanceerde persoonlijkheid, hij is elegant en beschaafd. Hij houdt van kritisch nadenken en is uitermate geschikt voor het geven van zijn onpartijdige mening. Hij weegt altijd de voor en tegens tegen elkaar af. De Weegschaal is altijd op zoek naar bevestiging en goedkeuring van anderen. Dit sterrenbeeld heeft een creatieve geest en houdt ervan om er mooi uit te zien. Dit kan soms doorslaan naar echte ijdelheid.”

Hoe ik werkelijk ben:

Houdt ervan omringt te zijn met mensen? Het ligt eraan. Ik houd niet echt van teveel mensen om me heen. Ik hecht meer waarde aan een klein groepje mensen. Ik heb geen grote kring nodig om me goed te voelen. Gadver! Mensen! Ieuw! Wel houd ik van kritisch nadenken, ik gebruik liever me gezond verstand dan dat ik mijn “gevoel” ergens over laat beslissen. Bevestiging en goedkeuring van een ander heb ik ondertussen al lang niet meer nodig.. Hoe meer levenservaring je opdoet, hoe meer je op jezelf kunt vertrouwen. Echte ijdelheid heb ik geen last van. Ik ben namelijk moeder! Daar heb ik allemaal geen tijd voor. Tenminste niet dagelijks 😉

De Weegschaap in de liefde

Wat internet zegt:

“In de liefde is de Weegschaal een evenwichtig persoon. Hij is op zoek naar een relatie die perfect in balans is en gebaseerd op wederzijds respect en begrip. De Weegschaal is een romanticus en een charmeur wanneer hij iemand echt leuk vindt. Harmonie staat voor dit sterrenbeeld centraal in een goede relatie!

Ook op vriendschappelijk gebied is de weegschaal een bron van harmonie. Hij is een geliefde vriend, hij is gemakkelijk in de omgang en een graag geziene gast. Zijn harmonieuze instelling zorgt ervoor dat hij gemakkelijk compromissen kan sluiten.”

Hoe dit bij mij zit:

Hahaha.. Nou liefde is niet echt mijn ding. Ik ben er in elk geval niet goed in! Romantisch? Als een man mij vraag wat ik aan heb, zeg ik waarschijnlijk de televisie. Een ster in flirten dat ben ik! Hahah! Wel vind ik wederzijds respect één van de belangrijkste dingen die er zijn. In vriendschap ben ik best voorzichtig. De paar vrienden die ik heb, zitten in mijn kringetje en daar kom je dan ook niet meer zo eenvoudig uit.

Weegschaal en werk

Wat internet zegt:

“De Weegschaal strijdt voor gerechtigheid en dit komt ook terug in zijn professionele keuzes. Hij maakt voor zijn beroep graag gebruik van zijn charme en diplomatie. Hij beschikt over een groot inlevingsvermogen wat hem helpt bij beroepen als diplomaat, advocaat of mediator. Geld is niet het belangrijkste voor de Weegschaal, zolang hij zich maar goed voelt op het werk is hij tevreden. Harmonie is ook op de werkvloer een belangrijk punt voor de Weegschaal.”

Hoe zit dat bij mij?

Strijden voor gerechtigheid is inderdaad een dingetje. Als ik gelijk heb en mijn gelijk wordt niet erkend, blijf ik doorgaan tot ik mijn gelijk krijg. Wel kan ik mijn uitgangspunten aanpassen als de andere partij gelijk heeft. Persoonlijk vind ik geld best wel een dingetje aangezien ik twee kleine apen moet onderhouden. Daarnaast klopt het wel dat ik me goed moet voelen op mijn werk. Het werk leuk vinden en het gezellig hebben met de collega’s is dus belangrijk voor mij. Inlevingsvermogen kan ik wel hebben maar soms ben ik “te hard” voor bepaalde mensen. Waarschijnlijk omdat ik vind dat ze dat nodig hebben.

Weegschaal en gezondheid

Wat internet zegt:

“De gezondheid van de Weegschaal is wat mindergoed als die van de overige sterrenbeelden. Hij heeft vaker last van pijntjes, griepjes of verkoudheden. Een zwakke plek van de Weegschaal zijn de nieren en de rug. Hij doet er goed aan om goed op deze twee punten te letten.”

De werkelijkheid:

Ha! Hier toch een puntje wat behoorlijk klopt! Als kind zijnde heb ik altijd veel last van mijn nieren en blaas gehad. Gelukkig ben ik hier overheen gegroeid en sinds mijn zwangerschappen is dit helemaal weg! Last van mijn rug heb ik niet echt. Ja af en toe schiet het er eens in maar dat ik daadwerkelijk krom loop van de rugpijn, is me nog niet overkomen. Last van pijntjes, griepjes of verkoudheden? Nogmaals ik ben moeder! Weegschaal of niet, hier heb ik allemaal geen tijd voor! Zolang je niet toegeeft dat je ziek bent, ben je het ook niet. Toch? 😉

Nou, dit is dus mijn sterrenbeeld. Best grappig om dit eens te vergelijken en jezelf even te evalueren. Kijken jullie wel eens naar wat jullie sterrenbeeld te vertellen heeft? Laat het me weten onder dit artikel!

Vind je het leuk wat ik wekelijks deel op Facebook en Instagram? Vergeet me dan niet te volgen! Zo ben je altijd als eerst op de hoogte van mijn laatste blogs en nieuwtjes! Wil je nog iets vragen? Stuur me dan een mailtje via info@kidsfunzone.nl

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Sinterklaas avond: deze hapjes mogen niet ontbreken
VOLGEND BERICHT
Het verschil tussen het eerste en het tweede kind

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER