15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Sint hapjes

Sinterklaas avond: deze hapjes mogen niet ontbreken

Eind november vindt in Nederland altijd de landelijke sinterklaas intocht plaats. Met veel plezier onthalen duizenden kinderen en hun ouders de goedheiligman in ons land. De intocht van sinterklaas markeert ook direct het begin van de gezellige, maar drukke decemberperiode: het sinterklaasfeest, Kerst en Oudejaarsdag volgen elkaar in rap tempo op. Zaak dus om op tijd met de voorbereidingen voor deze feestelijkheden te beginnen. Of je nu voor sinterklaas avond zelf de keuken in duikt of aan huis gebruik maakt van catering op locatie: deze hapjes mogen in ieder geval niet ontbreken!

Pepernootrotsjes

Sinterklaas avond is natuurlijk een geweldig kinderfeest dat uitgebreid gevierd mag worden. Pak dus lekker uit met originele hapjes. Ga bijvoorbeeld voor deze lekkere variant van de alom bekende pindarotsjes: pepernootrotsjes. Je hebt niet veel nodige om deze zoete versnapering te maken: een handje pepernoten, koek- en speculaaskruiden en 100 gram pure chocolade. Laat de chocolade en de kruiden smelten in een pan. Voeg de pepernoten toe en roer het mengsel goed door. Vervolgens maak je van het mengsel kleine pepernootrotsjes op een bakplaat die je in een koelkast laat afkoelen: je pepernootrotsjes zijn klaar. Makkelijk, smakelijk en leuk om samen met de kids te doen!

Banketletters: zoet of hartig

Banketletters horen natuurlijk écht bij het sinterklaasfeest. Deze mogen dan ook niet ontbreken op pakjesavond. Haal ze in de winkel of ga zelf in de slag in de keuken. Ben je niet zo’n zoetekauw of vind je het gewoon leuk om te experimenteren? Maak dan zelf een hartige banketletter gevuld met mager gehakt of bijvoorbeeld kaas. Het bladerdeeg kun je kant en klaar kopen of eventueel zelf maken. Wanneer je het zelf maakt is dit vaak iets gezonder, doordat je zelf de doseringen in de hand hebt en weinig gebruik maakt van toevoegingen.

Sinterklaasprikkers: een feestelijke traktatie

Tijdens sinterklaas avond de kinderen op een gezonde manier ‘zoet’ houden? Maak dan samen leuke sinterklaasprikkers. Maak een lijfje van mandarijntjes en een gezichtje met banaan of ananas. Een partje van een rode appel vormt de basis voor de mijter. Prik alles op een satéprikker en klaar zijn de gezonde sinterklaas traktaties. Leuk om te zien, te maken en te eten!

Yoghurt dessert met pepernoten

Een gezellige avond met hapjes en drankjes sluit je af met een feestelijk dessert. Je kunt natuurlijk een lekkere taart met pepernoten bakken of een stuk amandelspijs serveren. Een meer originele optie is een yoghurt dessert met pepernoten. Serveer Griekse yoghurt met wat speculaaskruiden, kruidnoten en kaneel. Zo gemaakt en iedereen is er dol op. Smakelijk!

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Krentenbaard bij je peuter of kind; zo herken je het!
VOLGEND BERICHT
Ik ben een weegschaal; wat de sterren zeggen en hoe ik werkelijk ben

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER