15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
muziek instrumenten

Dit zijn de leukste instrumenten om te leren spelen voor kinderen

Veel ouders doen hun kinderen op muziekles of zoeken een andere manier om de muzikale ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Begrijpelijk, want er zitten veel voordelen aan. Kinderen leren discipline en zien dat hard werken zich uitbetaalt. Daarnaast kan het leren van een instrument je kind ook mentaal prikkelen. Hieronder geven we je een top-5 van de leukste instrumenten om te leren spelen voor kinderen!

1. Gitaar

De gitaar is misschien wel het stoerste instrument om te spelen. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om onder de knie te krijgen, zeker voor kinderen! Het enige probleem kan zijn dat veel gitaren met name voor jongere kinderen iets te groot en zwaar zijn. Het is dus vaak handig om te beginnen met een kindergitaar. Je kan dan opschalen naar een ‘normale’ gitaar wanneer je kind daar klaar voor is. Zo is elk kind in staat om gitaar te leren spelen!

2. Piano

Ook de piano is een instrument met allure. Het kan vooral voor kleinere kinderen wel een intimiderend instrument zijn vanwege de grootte, en bovendien zit er best wel een kostenplaatje aan het aanschaffen van een piano. Zodra deze obstakels echter overwonnen zijn en een pianoleraar is gevonden, is de piano misschien wel het beste instrument dat een kind zich kan wensen. Een kind leert op de piano al vroeg hoe het moet multitasken. Daarnaast hoeft een piano, in tegenstelling tot een gitaar, niet gestemd te worden. Dit scheelt je kind weer tijd en geknoei.

3. Drums

Ook een drumstel is natuurlijk een enorm stoer instrument voor je kind om te leren spelen. Het nadeel is dat het nogal wat ruimte in beslag neemt, en ook dat het doorgaans voor veel geluidsoverlast zorgt. Belangrijk dus dat je het drumstel op een plek neerzet waar je er niet zoveel last van hebt (en de buren ook niet). Mocht je in een flatje wonen, dan is een drumstel misschien niet zo’n goed idee. De voordelen zijn echter ook: meer nog dan bij andere instrumenten kan je kind op de drums zijn of haar energie kwijt. Helemaal voor drukke kinderen is het drumstel dus een ideaal instrument.

4. Viool

Ook de viool is voor kinderen een perfect instrument om te leren spelen. Het zorgt voor weinig geluidsoverlast, is voor kleine kinderen al goed draagbaar en is bovendien vrij goedkoop. In vergelijking met andere instrumenten is de viool wel wat moeilijker om onder de knie te krijgen. Aan de andere kant is dit ook weer een voordeel: zo leert je kind dat het met hard werk zelfs de moeilijkste taken tot een goed einde kan brengen.

5. Fluit

De fluit heeft misschien niet de coole it-factor die de gitaar wel heeft, maar dat betekent niet dat het geen goed alternatief is. Integendeel, de fluit is één van de beste instrumenten voor een kind om te leren spelen. Een groot voordeel is het formaat: je kind kan zijn of haar fluit vanwege de geringe afmetingen overal mee naar toe nemen. Verder is het instrument niet extreem moeilijk om onder de knie te krijgen en kan het erg mooi klinken. Ideaal voor je kind dus!

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Top 3 familievakanties in Afrika
VOLGEND BERICHT
Kinderen op de achterbank? Zo houd je je auto veilig voor kleintjes

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER