15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Familievakantie Afrika

Top 3 familievakanties in Afrika

Afrika: een indrukwekkend continent. Absoluut een werelddeel dat je als reisliefhebber en avontuurlijk ingesteld persoon een keer in je leven bezocht wilt hebben. En met jou waarschijnlijk ook jouw kinderen. Rondreizen met kids door Afrika is voor het hele gezin een onvergetelijke en leerzame ervaring. Nu bestaat Afrika uit nogal wat landen, dus het is de vraag welke van de 54 onafhankelijke staten je wilt bezoeken. In deze top 3 lees je over de meest kindvriendelijke landen.

1. Zuid-Afrika als familievakantie

Het zuidelijkste land van Afrika is vrij goed ontwikkeld en een populaire bestemming voor Nederlanders. Maar waar in Afrika je ook naartoe reist, het is altijd belangrijk om rekening te houden met malaria. Een voordeel is dat een heel groot deel van Zuid-Afrika malariavrij is. Bezoek bijvoorbeeld de laag-risico-regio’s van het Krugerpark (tijd voor een safari!), de rivier de Limpopo en het Kgalagadi Transfrontier Park. Omdat het beschikt over een ruim aanbod van gezinsaccommodaties is Zuid-Afrika onze nummer 1 als familievakantieland. Ook zijn hier voor alle leeftijden genoeg actieve mogelijkheden. Bovendien is het land heel veelzijdig met verschillende landschappen, culturen en historische plaatsen. Handig is dat de infrastructuur goed is: er zijn goede wegen, supermarkten en meestal ook goede huisartsen.

2. Op familievakantie naar Namibië

Ook Namibië is grotendeels malariavrij. De landschappen zijn weids en open, de zon schijnt volop en het is er bijna altijd droog. In zo’n klimaat voelen kinderen zich fijn. Door het weinige water zijn er van nature minder dieren dan in andere Afrikaanse landen, wat betekent dat jouw kleintjes vrij kunnen spelen. Verlies ze echter niet uit het oog, want rondom liggen er veel reptielen verscholen. Tijdens een vakantie in Namibië kun je natuur en lokale cultuur met elkaar combineren. Ga bijvoorbeeld op safari in het Etosha National Park, maak een trektocht door de Fish River Canyon en ga op stap met de Bushmen of San. Deze vroegste bewoners van Afrika communiceren in kliktaal en kunnen erg goed met kinderen overweg.

3. Avontuurlijke familievakantie in Botswana

Naar Botswana met kinderen? Mede omdat malaria wat meer voorkomt in Botswana, is dit land vooral geschikt voor gezinnen met wat oudere kids vanaf 10 jaar. Bij wildritten in privé-safaribungalows mogen kinderen pas vanaf circa 6 jaar mee en voor wildwandelingen moeten kinderen vaak zelfs 14 of 16 jaar oud zijn. Hoe dan ook is Botswana één van de beste safaribestemmingen in Afrika en is het een goed toegankelijk en veilig land dat fantastische mogelijkheden biedt voor alle natuurliefhebbers. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde Victoria Watervallen, het Marakele National Park of de Okavango Delta. Onvergetelijke ervaringen gegarandeerd.

Tip: voordat jullie naar je vakantiebestemming in Afrika vliegen, is het verstandig om jezelf en je kinderen goed voor te bereiden op de vlucht.

Delen:
VORIG BERICHT
De 3 leukste springkussens voor evenementen!
VOLGEND BERICHT
Dit zijn de leukste instrumenten om te leren spelen voor kinderen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER