15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Veilig op de achterbank

Kinderen op de achterbank? Zo houd je je auto veilig voor kleintjes

De kinderen brengen aardig wat tijd door op de achterbank: wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat, maar ook de korte ritjes naar school of de supermarkt. Hoe ga je veilig met de kinderen onderweg? Met deze 3 tips houd je jouw auto veilig voor kleintjes.

Regelmatig een grote beurt

Door je auto goed te onderhouden, verklein je de kans op een ongeluk door slijtage aan onderdelen. Hoe vaak jouw auto een grote beurt nodig heeft, hangt af van de leeftijd van de auto, het type auto, de kilometerstand en hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt. Over het algemeen heeft je auto iedere 2 jaar of na 30.000 kilometer een grote beurt nodig. Vaak geven nieuwere auto’s op het dashboard aan wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. De kleine beurt vindt over het algemeen plaats na een jaar of 15.000 kilometer. Ook kan het zijn dat jullie ervoor kiezen om een kindvriendelijke auto te leasen op het moment dat er gezinsuitbreiding komt.

Zorg voor veilige zitplaatsen op de achterbank

Kinderen op de achterbank? Dan is het allereerst belangrijk dat je kinderen in het juiste autostoeltje zitten. In Nederland moeten kinderen tot 135 cm verplicht in een autostoeltje zitten. Zorg er altijd voor dat je kind geen winterjas draagt in het autostoeltje. De autostoel moet goed aansluiten op het gewicht en de lengte van jouw kind. Vervolgens moet je de autostoel en jouw kind op de juiste manier vastzetten. Hierdoor loopt je kind minder kans op ernstige verwondingen bij een ongeval. Check hier de resultaten van de ANWB Autostoeltjestest 2020.

Autostoeltje veilig vastzetten

De autostoel kun je vastzetten met Isofix of met de gordel. Isofix is een systeem waarmee je autostoeltjes in een handomdraai veilig in de auto bevestigt zonder dat je hiervoor de autogordel nodig hebt. Bij Isofix zijn er twee bevestigingspunten tussen de rugleuning en de zitting van je auto. Hier klik je de haken van het onderstel of de Isofix-autostoel in. Voor baby- en peuterstoeltjes is er een derde bevestigingspunt nodig.

Daarnaast is het mogelijk om autostoeltjes vast te maken met de autogordel. In dit geval moet de gordel door de juiste punten lopen. Bij een autostoel waarbij je kindje vooruit kijkt moet de gordel door de rode punten lopen. Een autostoeltje waarin je kind achteruit kijkt moet door de blauwe punten lopen. Maak eerst het korte deel vast, trek strak aan en zet vervolgens het lange gedeelte van de gordel vast. Ook kan de gordel na een paar ritjes wat losser gaan zitten, dus trek deze regelmatig even strak en check of de gordel nergens gedraaid zit. Met een veilig autostoeltje zitten jouw kinderen veilig op de achterbank!

Delen:
VORIG BERICHT
Dit zijn de leukste instrumenten om te leren spelen voor kinderen
VOLGEND BERICHT
Tips voor het kopen van goede kinderschoenen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER