15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kindvriendelijke auto private leasen

Een kindvriendelijke auto leasen, hier moet je op letten

Op het moment dat jij en je partner aan gezinsuitbreiding denken, komt er van alles op je af. Natuurlijk is eerst de vraag of en wanneer jullie zwanger raken. Als dat eenmaal zover is, zijn er heel wat leuke dingen waar jullie je mee bezig kunnen houden. Ook is dat het moment om na te denken over in welke auto jullie rijden. Is die auto wel geschikt voor een gezin? En is de auto veilig genoeg? En ga je een auto kopen? Of is private lease misschien iets voor jullie? Het voordeel van leasen is dat je een vast bedrag per maand betaalt en dat er geen onverwachte kosten zijn. Een gezin kost tenslotte al genoeg! Steeds meer mensen kiezen voor private lease. Waar moet je op letten als je een kindvriendelijke auto leaset?

1 Kies voor ruimte

Als gezin heb je vaak veel spullen die mee moeten. De auto moet ruim genoeg zijn om van alles mee te nemen, van kinderwagens tot boodschappen, luiertassen en niet te vergeten de kinderen. Houd dus ook rekening hiermee als je een auto leaset. Een auto met genoeg ruimte is ook handig voor de vakantie. De koffers stapel je dan niet metershoog op je dak en de kinderen hoeven niet in een volgepropte auto te zitten. En daarmee voorkom je wagenziekte want dat is het laatste wat je wilt tijdens de reis. Een ander voordeel van voldoende ruimte is dat de kinderen, zeker als ze al wat groter zijn, hun eigen ruimte hebben. Ze zitten niet te dicht bij elkaar en vervelen elkaar minder. Het is zeker de moeite waard om de verschillende private lease auto’s te vergelijken. Want kibbelende kinderen op de achterbank… daar wordt niemand vrolijk van!

2 Kinderzitjes en instappen

Kinderen zitten de eerste jaren in een speciaal autostoeltje dat past bij hun lengte en gewicht. Dit is verplicht tot een lengte van 135 cm. Let bij het leasen van een auto dan ook op hoe je het kinderzitje in  de auto kunt bevestigen (en welk zitje hier het beste bij past). Bovendien kan het best ingewikkeld zijn om je kind in het zitje te zetten. Kies dan ook altijd voor een 5-deurs auto in plaats van een 3-deurs auto. En het wordt echt gemakkelijk om je peuter in zijn kinderzitje te zetten als je auto schuifdeuren heeft of als de deuren automatisch opengaan. Dat is echt handig! Dan heb je namelijk ruimte en je handen vrij om jouw kind gemakkelijk in het kinderzitje te zetten.

3 Dingen die de auto kindproof maken

Kinderen kunnen, zeker als ze de peuterleeftijd bereiken, dingen bedenken waar jij niet aan denkt. De deur open doen tijdens het rijden of kijken of de stoel nat wordt als je je pakje drinken uitknijpt. Ze zijn inventief! Maar ze doen dus ook niet altijd dingen waar je blij van wordt. Het is zaak dat je ervoor zorgt dat ze zo min mogelijk schade kunnen aanrichten. Allereerst natuurlijk aan zichzelf. Centrale deurvergrendeling is echt een must! En wat je ook ergernis kan schelen is kiezen voor kindvriendelijke bekleding. Stoffen bekleding is misschien wat goedkoper maar is wel veel besmettelijker. Kinderen morsen per ongeluk hun drinken en de bekleding van je auto is voorgoed beschadigd. Het beste kun je (nep)lederen bekleding in de auto nemen. Dit maakt een stuk makkelijker schoon!

4 Aangenaam reizen

Niets zo vervelend als gehuil op de achterbank. Het helpt als ze lekker naar een filmpje kunnen kijken in de auto. De portable dvd speler/laptop/iPad is onmisbaar. Soms is een dvd speler ingebouwd, soms zijn er speciale steunen waar je iets in kunt hangen en soms moet je creatief zijn. In ieder geval is het zaak dat je ergens stroom vandaan kunt halen om het apparaat te laten werken. Anders is de pret van korte duur. Als je met het gezin een leuke gezinsactiviteit onderneemt zit je soms wat langer in de auto. Als ze dan een film kunnen kijken, vliegt de reis voorbij. Ook airconditioning is eigenlijk onmisbaar. Voor jezelf, omdat het veiliger is als je het niet te warm hebt maar ook de kleine mensjes op de achterbank zijn er blij mee dat ze niet zo plakken!

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
4 vloeren geschikt voor kinderen
VOLGEND BERICHT
Lekkere geschenken geschikt voor kinderen

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER