15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
bescherm kinderen tegen de zon met zonnebrandcreme en zonnescherm

Hoe bescherm je je kinderen het best tegen de zon?

Van de zon kun je een heerlijk bruin kleurtje krijgen, maar het brengt ook veel schade met zich mee. Vooral jonge kinderen zijn extra gevoelig voor de zon en hun huid moet een extra goede bescherming krijgen om schade te voorkomen. Er zijn diverse manieren om je kind(eren) te beschermen tegen de zon. Je leest er meer over in onderstaand artikel!

Zonnescherm

Je kinderen beschermen tegen zon is essentieel voor de gezondheid van de kinderen en de staat van hun huid. Met een zonneschermdoek bescherm jij jezelf en je kind(eren) tegen de zon. Zet het doek vooral uit tussen 12 en 3 uur s ‘middags, dit is het tijdsbestek waarin de zon het meest fel is en dus schade kan aanrichten. Een zonnescherm kan vaak op maat worden gemaakt en naar eigen wensen worden uitgekozen. Zorg ervoor dat je een zonnescherm hebt die het grootste deel van de kinderspeelhoek dekt, zodat je kinderen ongestoord de hele dag lekker buiten kunnen spelen.

Zonnebrandcrème

Uiteraard is zonnebrandcrème niet te missen! Een goede zonnebrandcrème met minimaal factor 30, beschermt je kind tegen de zon (bij een erg witte of gevoelige huid, gebruik factor 50!). Zonnebrandcrème moet elke 2 uur opgesmeerd worden om zijn werking te behouden. Gaat je kind het zwembad of de zee in? Smeer dan iets sneller bij om de werking te behouden, de zonnebrand zal helaas door water iets minder dik op de huid liggen. Daarnaast is het belangrijk om je kind goed in te smeren en dit minimaal 30 minuten vóór enige aanraking met de zon te doen.

(UV werende) kleding

Zodra de zon schijnt is het vaak erg warm, maar het is zeker aan te raden om je kind(eren) te bedekken met kleding. Daarbij moet gedacht worden aan het bedekken van armen, benen en de hoofdhuid. Maak de kleding niet nat(!): UV-stralen komen hier makkelijker doorheen. Een petje zal de hoofdhuid beschermen en zal ook de ogen tegen het scherpe licht beschermen (uiteraard moet er een zonnebril gedragen worden). UV-werende kleding beschermt je kind nog beter, deze speciale kleding biedt de huid bescherming tot factor 50.

Creëer schaduw

In de zon blijven is geen optie, er moet schaduw gecreëerd worden. Zelfs in de schaduw kun je namelijk verkleuren, dus ook hier moet er regelmatig even worden bijgesmeerd. Schaduw kun je creëren door een tent op te zetten, een parasol te plaatsen, onder een boom te zitten, een zonneschermdoek uit te zetten, of onder een overkapping te zitten bijvoorbeeld.

Goede zonnebril

Een goede zonnebril, betekent dat deze het UV-licht weert. Vooral bij lichte ogen kan de zon permanente schade aanbrengen, het is dus belangrijk dat de ogen volledig worden bedekt. Bij kinderen is een wering van minimaal 75% gewenst, dit kun je herkennen aan het nummer 3. Vaak wordt de sterkte aangegeven in getallen van 0-4.

Van jongs af aan is het bijbrengen van een goede bescherming essentieel, straal dit dus ook zelf uit naar je kinderen! Bescherm jezelf en vooral je kinderen zo goed mogelijk tegen de zon en volg bovenstaande tips op.

Delen:
Categorie:Gezondheid
VORIG BERICHT
Kind naar de opvang? Dit moet je allemaal weten
VOLGEND BERICHT
De perfecte kraamvisite: hoe doe je dat?

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER