15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
kraambezoek bevalling

De perfecte kraamvisite: hoe doe je dat?

Op kraamvisite bij kersverse nieuwe ouders en jij bent hartstikke enthousiast om te gaan kijken! De ouders zitten nog op de roze ballon met hun pasgeboren baby. Vaak hebben ze geen zin in kraambezoek, met name de kraamvrouw ziet dit als een verplichting. Ze stellen dan ook bepaalde verwachtingen van de kraamvisite, of juist niet. Wij gaan jullie vertellen hoe je de beste kraamvisite wordt. Voor de kersverse ouders is het natuurlijk fijn dat jij begrijpt wanneer moeder en baby hun rust moeten nemen.

Tip 1: kom nóóit onaangekondigd langs

De kraamvrouw kan dit nooit waarderen. Ze houdt zich samen met haar baby aan bepaalde rusttijden. Respecteer deze ook. De kersverse ouders moeten ook nog in het ritme komen van het gezinsleven. Hoe leuk ze het normaal ook vinden als je onverwacht op de stoep staat, raden we dit ten zeerste af. Kom alleen op de afgesproken tijden langs. Bel altijd nog even van te voren als er een bezoekje op de planning staat.

Tip 2: blijf geen uren hangen

Hoe blij de kraamvrouw ook is om haar baby te showen, hou het kort. De kraamvrouw zal het waarderen als je je bezoek kort maar krachtig houdt. Plan voor het bezoek één uurtje in, dit is meer dan genoeg. Veel mensen sturen niet graag bezoek weg, wees daarom zelf degene die op staat en vertrekt.

Tip 3: alles draait om de kraamvrouw en háár baby

Ze zit echt niet te wachten op jouw bevallingsverhaal of over de verschrikkelijke hechtingen waar je toen  zo’n last van had. Laat de kraamvrouw haar ervaringen van de bevalling delen als ze daar behoefte aan heeft. Zeg altijd dat de baby ontzettend schattig is, ook al vertel je dan niet helemaal de waarheid.

Tip 4: hygiëne & gezondheid is belangrijk

Was gelijk je handen bij binnenkomst. Dit is hygiënisch, was ook je handen als je de baby niet vast mag houden. Dit is prettig voor de moeder zodat ze je daar niet op hoeft te wijzen. Ben je verkouden of niet helemaal lekker? Geef dit van te voren aan. De kraamvrouw wil haar pasgeboren baby koste wat het kost beschermen, waarschijnlijk heeft ze dan liever dat je thuisblijft.

Tip 5: bied hulp aan

Laat de kraamvrouw nooit wat doen. Is ze alleen met haar baby? Zet dan zelf koffie, smeer een beschuitje of doe iets wat ze nodig heeft. Hulp in de kraamweek is altijd fijn. Een klein dingetje kan soms al een enorme verlichting geven. Het maakt voor jou geen verschil en het kersverse gezin is geholpen. Bied het ook altijd aan, sommige mensen vinden het lastig om zelf hulp te vragen.

Tip 6: vraag wat voor kraamcadeau ze willen

Vraag het kersverse koppel wat ze graag zouden willen als cadeautje. Op deze manier geef je iets wat ze nodig hebben. Naast een kraamcadeau kan je ook iets voor de ouders doen. Geef een bon om ze bijvoorbeeld uit eten te laten gaan. Maak een mandje met verzorgingsproducten zodat mama even aan zichzelf kan denken. De papa wordt vaak vergeten, stel bijvoorbeeld een champagne of bier pakket samen.

Heb jij na het lezen van dit artikel nog tips die je zelf ervaren hebt als kraambezoek of als kraamvrouw? Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Hoe bescherm je je kinderen het best tegen de zon?
VOLGEND BERICHT
Je kind groenten laten eten: zo maak je het extra leuk en gezellig

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER