15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Tips kinderfeest

4 leuke ideeën voor een kinderfeestje

Is je kleintje bijna jarig? Waarschijnlijk kijkt je zoon of dochter dan al een tijd uit naar het kinderfeestje. Vaak geven kinderen vanaf een jaar of 5 een eigen kinderfeestje voor vriendjes en vriendinnetjes. Je kunt het kinderfeestje zowel thuis als buitenshuis vieren. Het eerste is meer budgetvriendelijk maar zeker niet minder leuk. Wij hebben een aantal originele ideeën voor een kinderfeestje je op een rijtje gezet.

Kinderfeestje met als thema ‘springkussen huren’

Als je over een tuin beschikt en je kind jarig is in een periode dat je lekker buiten kunt zijn, dan is het fantastisch om een springkussen te huren. Kies bijvoorbeeld voor een themafeestje en huur een springkussen dat binnen het thema past. Ook de taart, drankjes en andere hapjes kun je leuk aanpassen op het thema. Wat dacht je van een superheldenthema of een dierenthema? Dit valt eventueel te combineren met de andere ideeën voor een leuk kinderfeestje.

Kinderfeestje? Slaapfeestje!

Slaapfeestjes als kinderfeestje zijn leuk, gezellig en spannend voor kinderen van alle leeftijden. Leg bijvoorbeeld allemaal matrassen op de grond in de woonkamer of zet kleine tentjes op in de woonkamer of in de tuin. Zorg voor lekkere snacks en drankjes en een leuke film of gezelschapsspel als vermaak voor het ‘slapengaan’. Veel zal er waarschijnlijk niet geslapen worden, mede doordat je het avondritueel overslaat. Maar dat maakt het slaapfeestje ook zo leuk voor de kinderen.

huur een springkussen

Pizza bakken op je kinderfeestje

Samen eten op een kinderfeestje is altijd gezellig. Je maakt het nog leuker door de kids zelf hun eigen eten klaar te laten maken. Bak zelf kleine pizzabodems of koop deze kant en klaar in de supermarkt. Zet bakjes op tafel met verschillende kleurrijke toppings en laat de kinderen zelf hun eigen pizza beleggen. Ze kunnen zich helemaal uitleven met creatieve vormen en smakelijke combinaties. Door kleine bodems te kiezen kunnen de pizza’s op hetzelfde moment in- en uit de oven. De tijd dat de pizza’s aan het bakken zijn kun je mooi gebruiken voor het uitpakken van de cadeautjes.

Kinderfeestje met een speurtocht

Zet een speurtocht uit zodat de kids op het kinderfeestje kunnen schatzoeken in het huis, de straat of door de hele buurt. Maak een kaart met daarop raadsels en aanwijzingen die de kinderen uiteindelijk naar de schat leiden of gebruik een app voor speurtochten. Ook de speurtocht kun je combineren met een leuk thema, zoals een kabouterspeurtocht of een piratenspeurtocht. Het is het leukst om nog even vaag te blijven over de schat.Zo is het een grote verrassing als de kleine speurders zien waar ze naar op zoek waren op het kinderfeestje

Delen:
Categorie:Kinderfeestjes
VORIG BERICHT
Eengezinswoning kopen? 3 tips!
VOLGEND BERICHT
De 4 meest asociale vragen die ik als alleenstaande moeder vaak krijg

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER