15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Tips eengezinswoning

Eengezinswoning kopen? 3 tips!

Is het tijd voor een volgende stap in je leven? Wellicht woon je momenteel in een appartement en snak je naar meer ruimte of bereid je je voor op gezinsuitbreiding. Een eengezinswoning kopen is niet niets. De woningmarkt is verhit en de vraag naar eengezinswoningen is hoog. Met deze 3 tips koop jij succesvol een nieuwe droomwoning, of je nu jouw eerste eengezinswoning gaat kopen of vanuit een ander koophuis een stap vooruitzet.

Zet je wensen op een rijtje voor je eengezinswoning

Je wilt een mooie eengezinswoning kopen, maar wat zoek je precies? Zet alle prioriteiten van hoog naar laag op een rijtje. Hoeveel slaapkamers wil je bijvoorbeeld, is de ligging van de tuin belangrijk en hoe groot moet de nieuwe woning zijn? Bedenk ook of je tijd en geld wilt steken in het verbouwen van je eengezinswoning of dat je op zoek bent naar een woning waar je direct in kunt trekken. Wellicht is nieuwbouw wel een vorm die perfect past bij jouw wensen, of ben je meer op zoek naar een sfeervolle jaren ’30 woning. Natuurlijk kun je altijd kleine aanpassingen doen, zoals een mooie kindvriendelijke vloer leggen in de kinderkamer.

Bekijk de financiële mogelijkheden om een eengezinswoning te kopen

Een hypotheekadviseur kan jou adviseren over de financiële mogelijkheden bij het kopen van een eengezinswoning. Als je weet wat je maximaal kunt lenen, dan kun je bepalen voor welk bedrag je kunt kopen. Het maximale hypotheekbedrag is onder andere gebaseerd op je inkomen en maandelijkse verplichtingen. Een studieschuld drukt zwaar op de maximale hypotheek die je kunt afsluiten. Het kan dus verstandig zijn om deze versneld af te lossen als je een studieschuld hebt. Daarnaast is overbieden tegenwoordig heel normaal in het grootste deel van Nederland. Een hypotheekadviseur zal je dan waarschijnlijk ook aanraden om een gedeelte eigen geld achter de hand te houden. Als je vooraf weet wat jouw maximale koopprijs is, dan kun je snel handelen. Hiermee krijg je een voorsprong op eventuele andere kopers die dezelfde eengezinswoning willen kopen.

Eengezinswoning kopen: kies je voor een aankoopmakelaar?

Door een aankoopmakelaar in de hand te nemen, bespaar je veel tijd. De aankoopmakelaar gaat namelijk voor jou op zoek naar een eengezinswoning met jouw wensenlijstje als leidraad. Daarnaast vraagt de aankoopmakelaar bezichtigingen aan en helpt hij je bij de onderhandelingen als je een eengezinswoning wilt kopen. Daarnaast kunnen sommige makelaars je helpen bij het huis laten taxeren. Een aankoopmakelaar kost geld en de tarieven lopen zeer uiteen. Praat dus met verschillende makelaars en kies voor de persoon waar je een klik mee hebt. Als de aankoopmakelaar jou goed aanvoelt, dan kan hij of zij zich ook het best voorstellen in welke eengezinswoning jouw gezin zich prettig gaat voelen.

Delen:
Categorie:Lifestyle
VORIG BERICHT
Zomaar een blog over mij als moeder en het moederschap
VOLGEND BERICHT
4 leuke ideeën voor een kinderfeestje

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER