15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Tips kindvriendelijke vijver

Een kindvriendelijke vijver maak je met deze 5 handige tips!

Een vijver staat prachtig in de tuin en heeft een bijzondere aantrekkingskracht. Maak jij je zorgen dat je vijver een gevaar vormt voor de kids? Er kunnen altijd gevaarlijke situaties ontstaan met een vijver in de tuin, ook als deze erg ondiep is. Natuurlijk wijs je jouw kinderen op de gevaren van het water maar er komen ook af en toe vriendjes en vriendinnetjes langs. Met deze 5 handige tips leg je een kindvriendelijke vijver aan zodat je een veilige situatie creëert.  

Kindvriendelijke vijver tip 1 – Zorg voor een vijveroverkapping

Met een vijveroverkapping creëer je een kindvriendelijke vijver en voorkom je dat een van de kinderen tijdens het spelen in het water kan vallen. Een vijveroverkapping is zeer functioneel en ziet er ook mooi uit in de tuin. Kies voor een variant die onderhoudsvrij is zoals een vijveroverkapping van aluminium. Je kunt de overkapping op een gegeven moment ook weer verwijderen, bijvoorbeeld als de kinderen oud genoeg zijn. Daarnaast kunnen jullie gewoon samen de vissen blijven voeren. Als je naar de vijver wilt hoef je de overkapping alleen maar open te zetten.  

Kindvriendelijke vijver tip 2 – Plaats een vijverrooster

Een vijverrooster biedt ook een uitstekende oplossing voor een kindvriendelijke vijver. Zo’n rooster biedt niet alleen een oplossing voor het veiliger maken van de vijver voor je kinderen of huisdieren, maar zorgt er ook voor dat jouw vissen beschermd worden. Erg praktisch als je vaak reigers in de tuin hebt die nog even komen kijken of er wat valt te halen.

Kindvriendelijke vijver tip 3 – Verhoog de vijver of vijverrand

Door de vijver wat op te hogen, verhoog je de veiligheid van je kinderen en eventuele huisdieren. Ze kunnen door de hogere rand niet zomaar de vijver inlopen of kruipen, waardoor dit ideaal is voor de echte kleintjes. Daarnaast zorgt een opgehoogde vijverrand ervoor dat de vissen niet uit jouw kindvriendelijke vijver kunnen springen. Schakel de hulp in van een tuinarchitect en laat de vijver prachtig opgaan in jouw tuin.

Kindvriendelijke vijver tip 4 – Maak de vijver duidelijk zichtbaar

Als je vijver altijd duidelijk zichtbaar is, dan voorkom je dat de kinderen er per ongeluk in vallen. Zeker tijdens de donkere maanden. Plaats daarom sfeervolle vijververlichting. Deze verlichting zorgt er ook voor dat de tuin er nog uitnodigender uitziet.

Kindvriendelijke vijver tip 5 – Hou altijd een oogje in het zeil

Ondanks alle maatregelen is het belangrijk om de kinderen in de gaten te houden als ze in de buurt van het water spelen. Houd dus altijd een oogje in het zeil en maak ze duidelijk dat er niet in de buurt van de vijver gespeeld wordt als er geen volwassene aanwezig is. Laat de kids nooit alleen bij de vijver en zorg ervoor dat er genoeg leuke speeltoestellen in de tuin aanwezig zijn, zodat de kinderen niet iedere keer als vanzelf naar de vijver toe trekken.

Delen:
Categorie:Spelen
VORIG BERICHT
Word jij alleenstaande moeder? Deze dingen zijn handig om rekening mee te houden
VOLGEND BERICHT
Hoeveel schermtijd per leeftijd: wij hebben een handig schema gemaakt!

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER