15 49.0138 8.38624 1 1 4000 https://kidsfunzone.nl 300
Knutselideeën hout

Knutselen met hout: 4 leuke knutsel ideeën

Knutselen met kinderen is een gezellige en creatieve bezigheid waarmee je ze urenlang vermaakt. Door samen met je kind(eren) te gaan knutselen beleef je samen veel plezier en breng je echte quality time met elkaar door. Daarnaast is het een goede lowbudget activiteit. Wist je dat je met enkele stukjes hout al vele leuke knutselwerkjes in elkaar zet? Lees snel verder om knutsel ideeën op te doen.

Houten figuurtjes knutselen

Door zelf houten figuurtjes te knutselen heb je niet alleen een leuke tijd tijdens het knutselen, maar kan je zoontje of dochtertje na het knutselen spelen met zelfgemaakte houten figuurtjes. Bestel het hout online en knutsel er vervolgens simpele poppetjes van. Deze kunnen de kinderen zelf naar wens versieren met bijvoorbeeld acrylverf of deco-pennen. Als je nog verder uit wilt pakken, knutsel van een lapje stof een mooie outfit voor de houten figuurtjes.

Een houten sleutelhanger knutselen

Om een houten sleutelhanger te knutselen, is er wel een handige volwassene nodig. Zaag een aantal vormpjes uit met een decoupeerzaag en voorzie deze van een metalen sleutelhanger. Laat je kind deze vervolgens zelf versieren met kleurrijke glitters, acrylverf of deco-pennen. Dit is niet alleen leuk om met je kind te doen tijdens een regenachtige dag, maar is ook echt een aanrader als activiteit tijdens een kinderverjaardag. Iedereen gaat dan met een leuk aandenken naar huis.

Knutsel houten speelgoed in elkaar

Tijdens het knutselen met hout kun je leuk je eigen speelgoed maken. Laat de jongens en meiden bijvoorbeeld een stoer piratenzwaard knutselen waarmee ze vervolgens als echte ridders kunnen spelen. Ook hiermee sla je twee vliegen in één klap, want na het knutselen beleeft jouw kindje nog een tijdlang plezier van zijn of haar zelfgemaakte speelgoed.

Vogelhuisje knutselen van hout

Wil jij lekker knutselen met de kids als de dagen korter worden en het buiten steeds guurder wordt? Vanaf de herfst hebben de vogels steeds meer moeite om voedsel te vinden. Knutsel dus bijvoorbeeld een gezellig vogelhuisje of vogelvoederbak van  hout. Nadat jij en je kind(eren) klaar zijn met knutselen hang je het zelfgemaakte huisje op de juiste locatie op buiten in de tuin. Vul deze met wat zaadjes en nootjes en je zult zien dat je binnen no-time verschillende kleurrijke vogeltjes aantrekt. Het is ook erg leuk voor de kinderen om te zien dat ze de diertjes helpen met de winter overbruggen.

Delen:
Categorie:Knutselen
VORIG BERICHT
Top 4 kindershows om met de kids naartoe te gaan
VOLGEND BERICHT
4 verlichtingstips voor de inrichting van de kinderkamer

0 Reactie

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER